Recoltarea la final. Cultura de porumb, favorizată de ploi! 

Ploile din ultima vreme au fost mană cerească pentru culturile de porumb de la nivel de județ. Specialiștii spun că boabele sunt în formare și tocmai de aceea ploile au fost binevenite. Precipitațiile au încurcat puțin acțiunea de recoltare a grâului, însă nu au fost înregistrate pagube, acțiunea de treierat fiind acum pe final.

Campania de recoltare la orz la nivel de județ s-a încheiat, iar în ceea ce privește culturile de grâu, acțiunea este aproape de final. Specialiștii s-au arătat încântați de producția din acest an la aceste două soiuri de păioase. Conform directorului Direcției Agricole Gorj, Dan Tănăsescu, 340 de hectare au fost cultivate cu orz anul acesta, iar producția medie a fost de 3300 kg/ha, dar că au fost și producții de 5.000 de kg/ha la anumite societăți. La grâu, dintr-un total de 9.850 de hectare cultivate, până acum au fost treierate 8373ha, deci un procent de circa 85%. Producția medie la grâu este de 3.300kg/ha. La triticale, din suprafața de 2000 ha, au fost treierate până acum 1.600 de ha, iar aici producția este 3.500 kg, media la hectar. A început recoltatul și la ovăzul și orzoaica de primăvară. La ovăzul de primăvară din 2.800 de hectare a fost treierate până acum circa jumătate, 1.146 de ha. Producția este la 1600kg la hectar, iar la orzoaica de primăvară, din 159 de ha au fost treierate 80 ha. Producția este de 2.500 kg/ha.    

Cei de la Direcția Agricolă spun că ploile din ultima vreme favorizează culturile de porumb. "Ploile care au căzut săptămâna trecută dar și cea din această dimineață sunt foarte bune pentru cultura de porumb care e în perioada aceasta de formare a drugilor. Deci încep să se dezvolte boabele în știulete și de asemeni foarte bun grădini, pentru pomi, pentru absolut orice", a precizat Dan Tănăsescu, directorul Direcția Agricolă Gorj.

Vizualizări: 324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: