Campania de sterilizări de la Motru, eșuată. Motivul!

Acțiunea de sterilizări în Municipiul Motru demarată de Asociația ProAnimals în localitate s-a dovedit a fi un eșec. Doar 10 localnici și-au adus animalele la clinica mobilă iar organizatorii dau vina pe primărie pentru numărul mic de participanți, pentru că nu ar fi popularizat suficient evenimentul. La prima acțiune cu clinica mobilă, care s-a desfășurat la Bumbești Jiu, medicii veterinari nu au putut onora toate solicitările.

Clinica mobilă a Asociației Pro Animals a poposit luni, 25 iulie, la Motru, chiar lângă primăriei. Numai câțiva dintre cetățenii din zonă s-au prezentat cu animalele la acțiunea de sterilizare gratuită. "Am venit și eu cu două cățelușe. Am auzit întâmplător de acțiunea aceasta și am zis că, dacă tot le-am luat de pe drum, să le și sterilizez. Am profitat de faptul că este gratuit și să scap și de o grijă. Intervenția s-a derulat foarte bine", a spus Florentin Ciochină, localnic din satul Dealul Viilor, comuna Cătunele.

Supăraţi pe primărie

Medicii veterinari care au organizat această acțiune spun că de vină sunt cei de la primărie pentru numărul mic de solicitări. Clinica mobilă a venit la 7 și a plecat la 11 pentru că nu a mai avut de lucru. "Din păcate, primăria Motru nu și-a respectat obligațiile. Singura responsabilitate a dumnealor era să se ocupe de partea de publicitate. Sunt foarte mulți cetățeni care nu au fost informați, care efectiv nu știu de această vizită. Noi facem absolut tot, adică nu cerem nici măcar un leu primăriei Motru, venim în sprijinul cetățenilor și al primăriei Motru. Astăzi, din păcate, doar 10 animale am sterilizat. Nu s-a mai întâmplat până acum", a declarat Patricia Paraschiv, medic veterinar din cadrul Asociației Pro Animals.

Responsabilii din primăria Motru spun că au anunțat pe toate căile posibile cetățenii dar că nu îi poate obliga să-și sterilizeze animalele. Primarul din Motru speră ca cei de la ProAnimals să revină și să ia în considerare și castrarea câinilor fără stăpân. "Nu, noi am popularizat acțiunea asociației prin toate mijloacele noastre. Anunț pe site-ul primăriei, am pus afișul asociației la toate avizierele din oraș și la primărie. Acum că lumea din oraș care deține animale și ar fi putut să participe la operațiunea de sterilizare nu și-a făcut programări este una, dar am solicitat asociației să sterilizeze și animalele, câinii, pe care noi îi avem și sunt convins că doamna care conduce această asociație va răspunde solicitării noastre", a comentat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.   

SOLICITĂRI

Următoarea vizită a clinicii mobile va fi la Arcani. Sterilizări gratuite vor fi efectuate și la Tismana, Rovinari, Târgu Cărbunești. Prima acțiune cu camera mobilă a avut loc Bumbești Jiu. Până la orele 18 au stat medicii pentru a face cât mai multe sterilizări. Nu au reușit să onoreze toate solicitările drept pentru care medicii veterinari și-au propus să revină în următoarea perioadă.

Galerie foto








Vizualizări: 2,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: