Recrutare pentru școlarizarea în unitățile de învățământ militar în anul universitar 2020-2021

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului militar judeţean Gorj, activitatea de recrutare a tinerilor - băieţi şi fete, pentru a urma o instituţie militară de învăţământ în anul universitar 2020-2021.

Aceştia pot urma studii universitare de licenţă în una din instituţiile militare de învăţământ superior:

 Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” SIBIU – durată studii 3 ani;

 Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” BRAŞOV – durată studii 3 ani;

 Academia Navală „Mircea cel Bătrân” CONSTANŢA – durată studii 4 ani;

 Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” BUCUREŞTI – durată studii 4 ani;

 Institutul Medico-Militar BUCUREŞTI, cu o secţie la TÂRGU MUREŞ – durată studii 6 ani;

 Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” BUCUREŞTI – durată studii 3 ani;

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate, se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare dar şi cele extracuriculare oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru recrutarea tinerilor care doresc să devină ofiţeri în activitate se primesc candidaţi care îndeplinesc criteriile generale şi specifice de recrutare, absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul că sunt elevi în ultimul an, să facă dovada promovării examenului de bacalaureat, până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 26 de ani – 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în anul organizării concursului de admitere.

Termenul limită de înscriere este până la 14.02.2020. La înscriere, candidatul are nevoie de actul de identitate.

Candidaţii înscrişi susţin probe de selecţie la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba-Iulia, examinare medicală la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Dr. Ştefan Odobleja Craiova şi examen de admitere la instituţia de învăţământ.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Gorj, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul

Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Gorj, situat în Târgu Jiu, strada Parâng nr. 1, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, marţi între orele 08.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0253215563.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro şi pe site-ul Centrului militar judeţean Gorj.

Vizualizări: 824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: