Anunț pentru șoferi. Noi obligații de anul viitor

Inspectoratul Județean de Poliție Gorj anunță că de anul viitor vor intra în vigoare modificări legislative pe care șoferii trebuie să le știe.

Este vorba de verificările pe care polițiștii au dreptul să le facă în trafic. “Vehiculul se examinează prin vizualizarea compartimentelor care, prin construcţie, sunt destinate transportului pasagerilor şi mărfurilor. La solicitarea poliţistului, persoana are obligaţia de a deschide şi prezenta conţinutul compartimentelor. La efectuarea controlului pot fi folosite animale de serviciu şi/sau mijloace adecvate pentru detectarea obiectelor sau substanţelor”, arată un comunicat al Poliției.

În situaţia în care persoana nu dă curs solicitărilor referitoare la efectuarea controlului vehiculului,  poliţistul poate proceda personal la efectuarea activităţilor solicitate, inclusiv prin folosirea forţei.

Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice, a fost publicată în Monitorul Oficial al României la data de 28 octombrie. Aceste modificări vor intra în vigoare în 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Vizualizări: 3,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: