Recrutări pentru fabrica de biciclete electrice de la Târgu Jiu

Investitorii străini care intenționează să deschidă o fabrică de biciclete electrice în comuna gorjeană Peștișani vor să înființeze una și la Târgu Jiu. Mai mult, vor ca în cel mai scurt timp să demareze activitatea, drept pentru care au și dat startul recrutărilor de personal. Câteva zeci de posturi, pe diverse meserii, sunt puse la bătaie.

Fabrica de la Târgu Jiu va funcționa în clădirea în care desfășoară activitate Confecția SA. Pentru început, în cadrul unității se va lucra doar la asamblarea bicicletelor electrice, însă cei de la Bikeelectric Quadrini SRL au în plan să-și dezvolte afacerea de la Târgu Jiu. Cel puțin asta susține primarul Marcel Romanescu. ”Fabrica a funcționat în China. Uniunea Europeană a introdus anumite taxe pentru produsele care veneau de pe zona de China și își relocă activitatea spre Târgu Jiu și Peștișani. În mare parte, activitatea se va desfășura în Târgu Jiu. Angajează la momentul de față doar 25-28 de persoane, dar vor să-și extindă toată activitatea până la 250-300 de persoane. Patronii sunt italieni, dar au asociați români”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Investitorii au comunicat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj că fac angajări pentru un număr de 26 de persoane. Conform directorului Romeo Chiriac, aceste recrutări sunt pe mai multe meserii. 10 posturi sunt destinate celor care dețin calificare de lăcătuș mecanic, 2 posturi sunt de magaziner, 7 sunt destinate muncitorilor necalificați care se vor ocupa de asamblarea și montarea pieselor. Bikeelectric Quadrini SRL mai face angajări și pentru posturi de operator introducere, prelucrare și validare date, șef serviciu plan producție, electromecanic sau vopsitor.

Conform autorităților locale din Târgu Jiu, fabrica va începe activitatea în circa o lună.

Vizualizări: 19,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: