CEO nu a generat dezechilibre în Sistemul Energetic Național-COMUNICAT

Administrația CE Oltenia a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că nu a generat dezechilibre în Sistemul Eneergetic Național (SEN) pe perioada în care minerii s-au aflat în întrerupere de activitate.

COMUNICAT: In cursul zilei de 17 ianuarie 2019, salariatii carierelor CE Oltenia care s-au aflat in greva au reluat activitatea voluntar, in urma negocierilor purtate de catre administratia CE Oltenia cu reprezentantii federatiilor sindicale, in prezenta ministrului Energiei, la Targu Jiu.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia apreciaza decizia protestatarilor de a relua activitatea in cariere si livrarea de carbune catre termocentrale, pentru evitarea punerii in pericol a sigurantei Sistemului Energetic National, intelegand ca disfunctionalitatea companiei si neonorarea contractelor incheiate pentru vanzarea energiei electrice nu poate aduce niciun avantaj pentru salariatii acesteia.

Functionarea grupurilor energetice ale CE Oltenia a fost gestionata in mod corespunzator, astfel incat nu a generat dezechilibre la nivelul SEN ca urmare a protestului inceput vineri, 11 ianuarie, la Cariera Jilt Nord, si extins treptat la celelalte cariere ale companiei.

Mentionam ca, in conformitate cu hotararea de guvern privind aprobarea unor masuri pentru constituirea stocurilor de siguranta ale SEN pentru perioada de iarna, la data de 31 decembrie 2018, CE Oltenia trebuia sa aiba asigurat un stoc de 710 mii tone lignit si, faptic, cantitatea de carbune existenta era de 729 mii tone. De asemenea, la data de 11 ianuarie 2019, conform hotararii de guvern, CE Oltenia trebuia sa aiba 640 mii tone lignit in stoc, iar, conform masuratorilor autorizate, cantitatea existenta era de 716 mii tone lignit.

In intervalul 11-17 ianuarie 2019, CE Oltenia a livrat cca 300 GWh, cu un consum de cca 264 mii tone lignit, aportul energiei produse pe baza de carbune in SEN fiind de cca 20%, conform solicitarilor Dispeceratului Energetic National.

Vizualizări: 4,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: