Rectificarea bugetară lasă comuna Padeş cu drumurile distruse

Situaţie disperată în comuna Padeş. Autorităţile locale de aici au aşteptat cu sufletul la gură rectificarea bugetară pentru a plomba drumurile din comună şi pentru a se aproviziona cu material antiderapant pentru iarnă. Vestea că localităţii i s-au alocat numai 30.000 de lei nu a fost primită bine de primarul din Padeş.

Antonie Serafim este dezamăgit de banii primiţi de localitatea pe care o conduce, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată.

Primarul susţine că a fost băgat la înaintare de autorităţile judeţene să facă investiţii în localitate, iar acum nu are bani să le achite. Un exemplu concret este reabilitarea monumentului din Padeş. "Ce mai bani ne-au dat! Noi ne aşteptam la sume mult mai mari, în condiţiile în care ne-au pus în vedere să rezolvăm problema monumentului. M-au pus să fac studii de fezabilitate care m-au costat 25.000 de lei. Acum trebuie să achit cu bani de la bugetul local. De fapt, comuna Padeş nu a prea primit niciodată bani. Trebuie făcut un proiect, să scoatem la licitaţie. Păi noi avem curajul ăsta, dacă nu avem bani?", a spus Serafim Antonie.

Cea mai mare problemă o constituie starea deplorabilă a drumurilor din comună. Toate ar necesita reparaţii înainte de iarnă, însă nu sunt bani. Alarmant este şi faptul că iarna bate la uşă. "Toate drumurile din Padeş sunt distruse. Sunt pline de gropi şi speram şi eu măcar să le plombez înainte de iarnă şi să achiziţionez material antiderapant. Am o reparaţie la un sector de drum, pe o distanţă de un kilometru, care costă 2.500.000 de lei. Sunt multe drumuri de reabilitat. Sunt pline de gropi. Măcar dacă îmi dădeau şi mie 1.000.000 de lei. Sper să trecem şi peste asta", a mai spus Antonie Serafim.

Vizualizări: 1,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: