Amendă pentru Polaris din cauza gropii de gunoi din Târgu Jiu

Societatea Polaris s-a ales cu amendă în valoare de 50 de mii de lei. Sancțiunea a fost aplicată de comisarii Gărzii de Mediu Gorj în urma mai multor sesizări ale localnicilor de zonă. Oamenii sunt deranjați de mirosul care vine de la groapa de gunoi. În cel mult două luni, societatea care administrează groapa ecologică de gunoi din Târgu Jiu va închide prima celulă de deșeuri.

Târgujienii care locuiesc în cartierul Bârsești se declară deranjați de mirosul emanat de gunoaiele depozitate în apropiere de gospodăriile lor și au cerut Gărzii de Mediu să ia măsuri. Comisarii de mediu au făcut controale și au dat firmei Polaris o amendă de 50 de mii de lei. “În ultimele săptămâni, s-au înregistrat la Garda de Mediu mai multe sesizări cu privire la disconfortul creat de groapa de gunoi, drept pentru care am făcut un control. Am constatat că, de-a lungul timpului, au existat deficiențe în exploatarea acestei gropi. Garda de Mediu a făcut verificările care se impun conform proiectului de închidere a primei celule de deșeuri. Pentru neconformitățile constatate, s-a aplicat o sancțiune în valoare de 50 de mii de lei”, a explicat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Problemele au ajuns și la urechile primarului Marcel Romanescu. Localnicii l-au chemat pe edil în zonă ca să constate singur cât de deranjant este mirosul ce vine de la groapa de gunoi.

Romanescu a primit promisiuni că, până la sfârșitul acestui an, Polaris va închide prima celulă de gunoaie și, odată cu ea, va dispărea și problema mirosurilor deranjante din cartierul Bârsești. „Am fost în zonă. Am avut o întâlnire cu cetățenii din zona Slobozia. Se plâng de condițiile din zonă. Încercăm să găsim cele mai bune soluții. Au fost și reprezentanții societății Polaris la întâlnire și încercăm, în perioada imediat următoare, să limităm efectele poluării din zona respectivă. Măsurile vor fi luate de către societatea care administrează această groapă, în primul rând prin închiderea primei celule de la groapa de gunoi, urmând să găsească soluții pentru a elimina mirosul acela persistent. Cred că în maximum două luni  prima celulă ar trebui să fie deja închisă”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: