Banii de la rectificare nu ajung nici pentru plata însoţitorilor

Comuna gorjeană Jupâneşti nu a primit o sumă mulţumitoare la rectificarea bugetară. Banii primiţi nu asigură nici măcar plata însoţitorilor persoanelor cu handicap în ultimul trimestru. Şi primarul din Săuleşti spera să primească o sumă care să-i asigure cofinanţarea la centrul multifuncţional care se construieşte în comună.

Comunei Jupâneşti i-a fost repartizată suma de 54.000 de lei la această rectificare. Aici ar fi fost nevoie de cel puţin 80.000 de lei pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap.

"Nu am făcut o desfăşurare a nevoilor, dar cert este că banii nu acoperă nici salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap. Cel mai probabil bugetul pentru salarii în trimestrul IV va suporta modificări. Nu avem ce să mai facem acum, decât să ne pliem pe suma asta", a spus Petre Guşiţă.

Primarul din Săuleşti aştepta 3.500.000 de lei pentru cofinaţarea la centrul multifuncţional care se construieşte în localitate. Aici s-au repartizat numai 52.000 de lei. "Suma este acceptabilă. Orice primar îşi doreşte mai mult, dar decât deloc sunt buni şi ăştia. Aveam nevoie să asigurăm cofinaţarea pentru un centru multifuncţional timp de trei ani. Pe la iluminatul public cred că avem ceva probleme", a precizat Constantin Drăghici.

Galerie foto



Vizualizări: 1,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: