Sumele primite de primăriile din Gorj la rectificare

Primăriile primesc o gură de oxigen de la guvern, dar numai pentru acoperirea sumelor necesare pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap ori a altor cheltuieli de natură socială. Per total, primăriile au primit sub 20% din suma solicitată.

Potrivit listelor obținute de Pandurul, primăriile Târgu Jiu și Motru au primit puțin peste trei milioane de lei. Dintre orașe, cel mai puțin a primit Bumbești Jiu, 500 de mii de lei.

În mediul rural, sume mai mari au primit primăriile Polovragi - 937 de mii lei și Bustuchin - 845 de mii de lei. Cele mai mici sume au ajuns la Bumbești Pițic - 30 de mii, Jupînești - 54 de mii, Cătunele - 70 de mii, Padeș - 30 de mii, Săulești - 52 de mii, Schela - 90 de mii de lei. Sunt și primării care nu au primit niciun leu.

Rectificarea a fost aprobată luni în ședința de guvern. Aproape 1600 de localități urmează să primească sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Suma repartizată este de sub 1,5 miliarde de lei, solicitările primarilor fiind de 8,5 miliarde.

Galerie foto



Vizualizări: 3,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: