Rectorul Gorun a fost în Japonia cu delegaţia lui Băsescu

Adrian Gorun a fost în Japonia împreună cu preşedintele Traian Băsescu, ocazie cu care a reuşit să semneze un parteneriat de colaborare cu universitatea de artă din Tokyo.

Rectorul Universităţii Constantin Brâncuşi spune că japonezii sunt foarte buni cunoscători ai lui Brâncuşi, lucru care a şi ajutat în realizarea acestui parteneriat. Viitoarea colaborare presupune şi reactivarea Asociaţiei de Prietenie Japonia România, cea prin intermediul căreia, în urmă cu câţiva ani, a ajuns la Tokyo şi primarul Florin Cârciumaru.

Universitatea din Târgu Jiu va fi copartener în cadrul asociaţiei amintite şi, cu această ocazie, se va implica în organizarea viitoarelor tabere de sculptură de pe malul Jiului. Taberele respective s-au bucurat în mai mulţi ani de participarea unor artişti din Ţara Soarelui Răsare, Adrian Gorun spunând că prin parteneriatul încheiat acum cu japonezii, studenţii de la Târgu Jiu ar putea beneficia în următorii ani de colaborări cu aceştia, vizaţi fiind mai ales cei de la secţia arte.

"Sunt multe proiecte pe care le putem dezvolta împreună în următorii ani, mai ales că noi avem avantajul să fim acasă la Brâncuşi, iar japonezii să fie foarte interesaţi şi să îl şi cunoască foarte bine pe marele sculptor. Asta a şi făcut posibil să închei un protocol de colaborare cu Universitatea de Artă din Tokyo, pe problematica Brâncuşi. Acolo am dat în studiu şi posibilitatea semnării unui protocol similar cu Universitatea din Osaka, ai cărei reprezentanţi îi aşteptăm în perioada următoare la Târgu Jiu. Vom face în comun cercetări pe diferite tematici, pentru revistele universităţilor noastre, lucru care mă face să fiu optimist în privinţa colaborării dintre noi şi ei", declară Gorun, recent revenit acasă de la celălalt capăt al lumii.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: