Toţi directorii CE Turceni, trimişi în şomaj tehnic

Directorii şi şefii de departamente de la Complexul Energetic Turceni vor fi trimişi în şomaj tehnic timp de două săptămâni, începând cu 29 martie. Aceştia se vor alătura celor 2.700 de salariaţi care vor intra şi ei „în regim de aşteptare”.

Termocentrala Turceni va produce energie timp de două săptămâni fără directori. Aceştia vor intra în şomaj tehnic, alături de salariaţii din minerit şi cei de la transport şi servicii. Ionel Manţog, directorul economic al CE Turceni, are mai multe explicaţii pentru gestul fără precedent. „Câtă vreme mineritul nu produce, iar energia şi-a redus mult activitatea, iar noi trimitem oamenii în şomaj tehnic, este normal să fie afectaţi şi directorii, precum şi o parte din personalul TESA. Altfel ce facem, transformăm complexul într-o unitate care produce hârtii-”, a declarat Manţog. Directorul economic crede că şefii trebuie să vadă această măsură şi ca un act de solidaritate cu salariaţii trimişi în şomaj tehnic, dar nu numai atât: „Ideea este că unii directori se cred proprietari pe funcţii şi poate că ne prinde bine să ştim că putem fi trimişi în şomaj tehnic”.

Salariaţii care intră în şomaj tehnic vor beneficia de 75% din salariul brut, cu alte cuvinte vor lua aproximativ aceiaşi bani pe care i-ar primi dacă ar merge la serviciu. Cu toate acestea, în cele două săptămâni de şomaj tehnic CE Turceni va face economii estimate la 92 de miliarde de lei vechi, prin faptul că pentru indemnizaţia de şomaj tehnic nu se plătesc contribuţii la stat, dar şi prin reducerea unor cheltuieli cu transportul cărbunelui, al personalului etc.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: