Dispensarul TBC, în subordinea Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu

Dispensarul TBC a intrat, de ieri, printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Conducerea Sanatoriului se bucură că a scăpat de dispensar, probleme financiare fiind destul de multe însă vor să facă din vechiul dispensar un ambulatoriu de specialitate pentru  Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa.

În urmă cu câteva săptămâni, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu şi nu a fost mulţumit de ceea ce a găsit la Dispensarul TBC. Condiţiile în care bolnavii sunt investigaţi aici lasă de dorit. Pereţii sunt plini de igrasie, tavanul stă să cadă iar geamurile nu se mai închid. La scurt timp după vizita secretarului de stat, Dispensarul TBC a fost trecut în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. „Dispensarul TBC a fost trecut în subordinea Spitalului Judeţean, clădirea este în patrimoniul Consiliului Judeţean şi noi ne ocupăm de el începând cu data de 15 martie. Trebuie să ne gândim acum ce facem pentru reabilitarea şi renovarea lui pentru că ştim cu toţii ce condiţii sunt acolo şi nu ne putem permite să continuăm aşa”, a declarat Gheorghe Neaţă.

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa, care a avut până ieri Dispensarul TBC în subordine, vede cu ochi buni decizia Ministerului Sănătăţii şi speră ca aici să funcţioneze un ambulatoriu de specialitate. „Noi ne bucurăm că Dispensarul TBC a trecut în subordinea spitalului. Ne dorim ca aici să funcţioneze un ambulatoriu de specialitate care să deservească în continuare sanatoriul de la Dobriţa şi în felul acesta vom câştiga ceva bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj care nu poate decât să ne bucure. Dacă va fi nevoie vom reabilita noi cu meseriaşii noştri dispensarul”, a declarat Tiberiu Tătaru.

Vizualizări: 344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: