Un medic de la sanatoriul Dobriţa a reclamat la DSP că munceşte prea mult

Un medic de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa a sesizat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj pentru că este nemulţumit de sarcinile pe care i le-a trasat şefa secţiei. Conducerea sanatoriului cunoaşte foarte bine situaţia şi susţine că medicul nu este la prima plângere şi în mod sigur va mai face sesizări şi în viitor.

Daniel Puşcu este medic pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa de ani buni. În urmă cu câteva săptămâni, medicul a sesizat în scris Direcţia de Sănătate Publică că şefa secţiei i-a trecut în fişa postului unele atribuţiuni pe care cadrul medical nu vrea să şi le asume şi consideră că treaba lui este să trateze bolnavi nicidecum să facă lucruri ce ţin de administraţie. „Eu am făcut mai multe sesizări. Am apelat la Direcţia de Sănătate Publică pentru că am fost obligat pur şi simplu să semnez fişa postului şi nu am fost de acord cu câteva alineate de acolo. Eu sunt medic şi sunt aici pentru a trata şi vindeca oameni, nicidecum să am grijă să fac o medie a internărilor şi să verific dacă pacienţii au toate actele necesare pentru a rămâne în spital. Mie mi se pare că astea sunt lucruri de care trebuie să se ocupe cei de la administraţie nicidecum eu”, a declarat Daniel Puşcu.

Tătaru şi Boeriu nu s-au înţeles

Tiberiu Tătaru, managerul Sanatoriului de la Dobriţa, spune că sesizarea a fost soluţionată însă în defavoarea medicului. Răspunsul DSP a fost altul. „Cunoaştem această situaţie şi respectivul medic mereu face sesizări şi nu ne miră nici de această dată şi probabil vor mai urma şi altele. Totodată, noi considerăm că nu a avut dreptate şi Direcţia de Sănătate Publică a dat un răspuns în defavoarea domnului doctor”.

Mai mult, directorul DSP Gorj Marius Boeriu a fost de acord cu problemele ridicate de Daniel Puşcu. „Noi am primit o sesizare de la medicul Daniel Puşcu de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” care ne-a adus la cunoştinţă faptul că este nemulţumit că pe fişa postului i s-au trecut sarcini în plus pe care alţi medici încadraţi pe acelaşi post şi având aceeaşi pregătire nu le au. Din câte ştim noi, la nivelul sanatoriului, problema nu a putut fi rezolvată. Noi am considerat că medicul are dreptate şi i-am cerut doamnei doctor, Maria Bracaci, care este şi şefa secţiei, să refacă fişa postului pentru medicul Daniel Puşcu”.

Conflictele dintre angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” datează de ani buni şi sunt departe de a fi aplanate.

Vizualizări: 710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: