Refuză să plătească apa pentru că și-au făcut singuri sistem de alimentare

Situație mai puțin obișnuită într-un sat din Gorj, acolo unde niciun localnic nu a plătit apa potabilă de zeci de ani. Se întâmplă asta în satul Sohodol care aparține de orașul gorjean Tismana. Motivul este acela că sistemul de alimentare cu apă al satului este făcut de localnici în urmă cu patru decenii.

Localnicii din satul Sohodol au reușit acum 40 de ani să realizeze un sistem de captare a apei din dorința de a avea apă curentă. Pe acest considerent, sătenii nu vor să plătească apa consumată, deși sistemul a fost modernizat și preluat de Aparegio. ”Dorința oamenilor din satul Sohodol a fost mereu să aibă apă potabilă din sursele lor. Oamenii din sat au făcut sistemul de alimentare cu apă acum 40 de ani, sistem care a fost modernizat de primărie cu fonduri guvernamentale în 2008, când de altfel a fost preluat de administrația publică locală. Cert este faptul că de atunci ei trebuiau să plătească apa consumată. Au refuzat să facă acest lucru și nimeni nu a avut ce să le facă. În decembrie 2019, sistemul a fost preluat de Aparegio și în continuare cei din Sohodol nu plătesc apa consumată”, a declarat Marian Slivilescu, cel care tocmai a pierdut postul de primar al localității, dar a anunțat și că renunță la mandatul de consilier local.

Problema este că, din momentul în care Aparegio a început să contorizeze consumul de apă din satul Sohodol, s-au consumat 11.000 de metri cubi. ”Oamenii trebuie să plătească apa pe care au consumat-o din decembrie 2019 și până în prezent. Nu mai pot merge ca până acum. Problema asta a fost speculată și în campania electorală. Apa trebuie plătită”, a mai spus Slivilescu.

În prezent în satul Sohodol locuiesc 900 de persoane.

Vizualizări: 5,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: