O masă caldă pe zi pentru o sută de familii

Mai multe familii defavorizate din comuna gorjeană Turburea au șanse să primească o masă caldă pe zi timp de 3 ani. Autoritățile locale au depus un proiect în acest sens pentru a primi finanțare europeană și, dacă va fi aprobat, acesta va fi implementat din luna ianuarie.

Valoarea proiectului social este de 1.000.0000 de euro și sunt vizate 150 de familii din comuna Turburea. ”În cadrul acestui proiect o să identificăm 150 de familii cu probleme sociale, care timp de trei ani vor primi o masă caldă gratuit. O să facem anchete sociale, pentru că avem multe persoane în situații dificile. Luna viitoare o să vedem dacă va primi finanțare, deși sunt sigur că se va întâmpla acest lucru și din ianuarie o să distribuim mâncarea la oameni”, a precizat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

În cadrul acestui proiect vor fi create și 21 de locuri de muncă. ”Vreau să vă spun că prin GAL, cu fonduri europene, am modernizat cantina, i-am luat și autorizație de funcționare și aici se va găti mâncarea, iar apoi o s-o distribuim în caserole la beneficiari. Avem mașină, avem toate condițiile să facem acest lucru. Un lucru foarte important este că, timp de trei ani cât se va implementa acest proiect, o să creăm și 21de locuri de muncă”, a mai spus primarul Ion Bârcă.

Vizualizări: 2,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: