Regal beethovenian la teatru

Iubitorii muzicii clasice sunt invitaţi joi, 26, aprilie, de la ora 19.00, la noul concert al Orchestrei de Cameră Lyra Gorjului, în care va evolua solistul Ilie Cealîcu, profesor de vioară la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. De această dată este vorba de un concert pentru vioară şi orchestră, op.61 în Re Major.

Evenimentul este organizat de Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, alături de Consiliul Judeţean Gorj şi se va desfăşura la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Programul aparţine în întregime geniului Ludwing van Beethoven, unul dintre cei mai mari compozitori din istoria muzicii. Orchestra va evolua sub bagheta dirijorului Florin Berculescu.

Artistul s-a născut la Târgu Jiu. În 1996, a absolvit Academia de Muzică din Bucureşti, secţia Compoziţie, unde a studiat şi pianul. În calitate de pianist, a susţinut peste 300 de concerte şi recitaluri, în majoritate la Târgu Jiu, dar şi la Râmnicu Vâlcea, Craiova, Bucureşti (pian, muzică de cameră, acompaniament). Florin Berculescu a participat şi la cursuri de măiestrie la Bucureşti, a urmat cursuri de specializare în Franţa şi a contribuit, împreună cu violoncelistul Mircea Suchici, la afirmarea Orchestrei de Cameră ,,Lyra Gorjului” din Târgu Jiu.

Preţul unui bilet este de 15 lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii plătesc 7 lei.

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: