Reguli noi de la ANRE după ce mai multe companii din energie sunt de vânzare

​Toate companiile din energie ar putea fi obligate să notifice ce Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), cu cel puţin 12 luni înainte, intenția unui de a efectua modificări ale statutului juridic, se arată într-un proiect de ordin al ANRE pus în dezbatere publică. Proiectul apare într-un moment delicat pentru piața energetică din România, în condițiile în care ENEL și CEZ tocmai și-au anunțat intenția de a vinde active importante din România. De asemenea, ExxonMobil ar putea să vândă licența petrolieră din Marea Neagră.

Potrivit proiectului, trebuie anunțate operațiuni precum fuziuni/divizări/transformări, sau alte operațiuni în urma cărora valoarea capitalului social existent se reduce, într-o tranşă sau pe ansamblu, cu cel puţin 5%.

Operațiunile vor fi aduse la cunoștința ANRE printr-o nouă notificare și cu cel puţin 30 de zile înainte de data efectivă la care urmează să aibă loc aceste operațiuni, potrivit hotărârii organelor de conducere ale titularului autorizaţiei, se mai arată în ordin.

Continuarea pe HotNews.

Vizualizări: 1,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: