Demisie la Transloc, urmată de anularea selecției noilor directori

Adunarea Generală a Acționarilor de la Transloc SA Târgu Jiu s-a întrunit pe 13 septembrie și a decis anularea procedurii de selecție pentru posturile de directori. Pentru cele trei posturi se înscriseseră în competiție șapte persoane. De asemenea, AGA a luat act de demisia din Consiliul de Administrație a lui Marius Ionescu, director tehnic al primăriei.

Marius Ionescu a demisionat din Consiliul de Administrație pe data de 6 septembrie. “Se ia act de demisia din calitatea de membru al Consiliului de Administrație a domnului Ionescu Marius Valentin”, se arată în hotărârea AGA din 13 septembrie.

Cea mai importantă decizie este însă cea de anulare a selecției de la Transloc. Pentru postul de director general erau două candidaturi, actualul șef al societății, Vasile Căilean, și consilierul local liberal Mihai Paraschiv, om de afaceri. AGA a constatat însă că Vasile Căilean a fost numit anul trecut pentru un mandat de patru ani. “Se constată că există un Contract de mandat pentru postul de director general”, se arată în hotărârea AGA, unde se menționează că, atâta timp când acest contract nu a fost revocat, societatea riscă să îi plătească lui Căilean 9.000 de lei pe lună pe toată durata mandatului.

AGA de la Transloc a anulat și procedura de selecție pentru posturile de director tehnic și director economic. “Procedura de selecție demarată s-a făcut cu încălcarea art. 35 alin. 4 din OUG 109/2011, în sensul că directorii trebuie selectați după numirea membrilor Consiliului de Administrație, această procedură nefiind finalizată pentru cel de-al cincilea membru din Consiliul de Administrație”, se arată în hotărârea AGA publicată pe site-ul Transloc.

Acționarii au cerut celor din CA ca, până pe 19 septembrie, să prezinte un raport în care să explice, printre altele, de ce AGA nu a fost informată cu privire la demararea procedurii de selecție. Potrivit unor surse, cei din CA și-au dat seama că i-au prelungit ilegal mandatul lui Căilean cu încă patru ani și prin procedura de selecție încercau de fapt să își acopere greșeala.

Vizualizări: 2,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: