Focare noi de pestă porcină în Gorj

Două noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în județul Gorj, în localitățile Mușetești și Slivilești. Numărul de focare a ajuns astfel la 22.

În prezent, pesta porcină evoluează în 12 localități din județ, fiind înregistrate 22 focare în Crușeț, Runcu, Brănești, Slivilești, Târgu Jiu, Ionești, Turcinești, Turburea, Bolboși, Mătăsari, Mușetești și Drăgotești.

Direcția Sanitar-Veterinară Gorj a anunțat că a luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea bolii. Au fost luate măsuri de carantină și au fost aplicate covoare la intrările și ieșirile din localități pentru dezinfecția roților autovehiculelor.

DSVSA Gorj solicită sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorități, având în vedere consecințele economice grave generate de apariția acestei boli. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, DSVSA Gorj sau autorităților locale.

„Proprietarii animalelor afectate de PPA vor fi despăgubiți de stat în condițiile prevăzute în legislație. Pe această cale, dorim să readucem în atenția crescătorilor/deținătorilor de porcine din exploatațiile profesionale și nonprofesionale de suine, principalele măsuri de biosecuritate ce trebuie avute în vedere în scopul prevenirii apariției, respectiv a identificării incipiente a bolii la animalele pe care le dețin“, arată Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.

Vizualizări: 5,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: