Reîncepe fotbalul în Ucraina. Cum se vor proteja jucătorii de bombe

Campionatul Ucrainei este programat să înceapă pe 23 august. Acesta a fost întrerupt în luna februarie după invazia armatei ruse, care însă nu s-a încheiat.

 Războiul este departe de a lua stârșit, însă echipele de fotbal din Ucraina au fost de acord să reînceapă campionatul de fotbal, informează playsport.ro.  Suporterii își fac griji pentru echipele pe care le iubesc iar mulți nu își explică cum se vor proteja fotbaliștii de bombe. Oficialii au luat însă măsuri pentru că nimeni nu își dorește să întâmpine probleme.

Conducătorii cluburilor din Ucraina au stabilit deja unde se vor adăposti jucătorii în cazul în care sirenele vor anunţa un bombardament. Toate stadioanele din țara vecină sunt prevăzute cu un adăpost antibombardament. Acestea au fost construite în urmă cu mai mult timp, pentru ca fotbaliștii să își desfășoare liniștiți activitatea.

După cum era de așteptat, ultrașii nu vor putea intra pe stadion. Ar fi prea mare pericolul în caz că va avea loc un bombardament și nimeni nu își poate asuma un asemenea risc. Oficialii sunt pregătiți însă să îi adăpostească pe fotbaliști în cazul în care sirenele vor suna pentru a anunţa un pericol iminent.

Nimeni nu își dorește să aibă loc vreun bombardament în timpul meciurilor, dar dacă se va întâmpla acest lucru, jucătorii vor fi conduși în adăpost, iar jocul va fi suspendat.

Primul meci din campionatul Ucrainei se va desfășura la Kiev. Ucrainenii se luptă de zor să repare locurile bombardate de ruşi din zonă.

Galerie foto


Vizualizări: 602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: