Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Arabia Saudită a prezentat proiectul orașului-linie de 170 de km

Arabia Saudită plănuiește să construiască un oraș în linie întins pe o distanţă de 170 de km, la NEOM. „The Line” este primul mare proiect de construcții al zonei de afaceri în NEOM, în valoare de 500 de miliarde de dolari, menit să diversifice economia celui mai mare exportator de petrol din lume.

Orașul cu zero emisii de carbon pe care Arabia Saudită plănuiește să-l construiască la NEOM va așeza pe verticală case, birouri, parcuri publice și școli, toate în cadrul unei fațade de oglindă ce va produce energie, și care se întinde pe o distanță de peste 170 de kilometri, a spus prințul saudit Mohammed bin Salman într-o declarație transmisă de presa de stat, potrivit Reuters.

Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a prezentat pentru prima dată în 2021 planurile pentru „The Line”, primul mare proiect de construcții al zonei de afaceri în NEOM, în valoare de 500 de miliarde de dolari, menit să diversifice economia celui mai mare exportator de petrol din lume.

Orașul cu o lățime de 200 de metri și care ar funcționa pe „100% energie regenerabilă” va include și un tren de viteză ce l-ar tranzita de la un cap la altul în 20 de minute. Oraşul ar urma să acomodeze 9 milioane de oameni, a declarat Bin Salman. „Comunitățile orașului stratificate pe verticală vor contesta tradiționalele orașe plate și orizontale”, a spus prințul. „Designul Liniei încorporează modul în care comunitățile urbane vor exista în viitor într-un mediu liber de străzi, mașini și emisii”. Prințul a spus că numai infrastructura proiectului va costa între 100 de miliarde de dolari și 200 de miliarde.

Fondul suveran al regatului este investitorul de bază în NEOM, un proiect de dezvoltare de înaltă tehnologie pe o suprafață de 26.500 de kilometri pătrați la malul Mării Roșii ce include câteva zone, inclusiv de industrie și logistică și care este plănuit să fie finalizat în 2025.

Galerie foto


Vizualizări: 2,479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: