Alertă în Grecia. Incendii de vegetație pe Insula Thassos unde sunt cazați sute de români

Este din nou stare de alertă în Grecia iar turiștii din Insula Thassos, una dintre cele mai populare destinații de vacanță, mai ales în rândul românilor, s-au trezit în miezul nopții, alarmați de situația periculoasă ce se apropia de zonele în care erau cazați. Flăcările au cuprins pădurea din zona Potamia, însă avioanele și elicopterele nu au putut interveni în timpul nopții.

Incendii de vegetație violente au cuprins din nou Insula Thassos. De data aceasta, alarma s-a dat aproape de miezul nopții, turiștii cazați în zonă aflând că pădurea din Potamia a reînceput să se aprindă, iar flăcările înaintau către unitățile de cazare.

Singurii care au putut interveni la fața locului au fost pompierii, ajutați de mai mulți voluntari, în condițiile în care avioanele și elicopterele nu pot fi folosite pe timp de noapte.

Ministerul Afacerilor Externe a recomandat cetățenilor români care se aflau în acele momente pe Insula Thassos să evite deplasările în zona Limenaria, afectată de un incendiu de vegetație. „Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenţie a situaţiei şi menţin permanent contactul cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, în funcţie de solicitări. De asemenea, MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222”, a transmis MAE.

Serviciul Național de Meteorologie din Grecia (EMY) a emis o avertizare meteo de fenomene severe valabilă în perioada 12-15 august, vizate fiind regiunile din centrul, nordul și vestul țării. Informația a fost preluată și retransmisă, sub forma unui comunicat, de Ministerul Afacerilor Externe, precizându-se că precipitaţii abundente, căderi de grindină şi vijelii, descărcări electrice se vor înregistra în regiunile Macedonia, Tesalia de Nord, Epir şi, parţial, în nordul Mării Egee.

Vizualizări: 2,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: