Remedii naturiste pentru cicatrici

Tratarea cicatricilor în mod natural este un proces sănătos și simplu. Însă, înainte să adopți orice fel de tratament pentru această problemă, consultați un specialist pentru a vă asigura că procedați corect.

Deseori rănile se pot vindeca anormal iar cicatricea rezultată poate fi mai mare decât leziunea inițială sau poate avea o culoare foarte stridentă. Totodată, multe persoane care au cicatrici cheloide experimentează mâncărimi în regiunea respectivă. Cicatricile cheloide nu constituie doar o problemă estetică, ci și o sursă de disconfort fizic.

Deși cauza exactă a cicatricilor cheloide este necunoscută, acestea sunt mai frecvente la persoanele cu tenul închis la culoare. Cicatricile cheloide tind să apară în urma arsurilor, a intervențiilor chirurgicale, a infecțiilor și a acneei.

Avem la dispoziție numeroase remedii naturiste pentru cicatricile cheloide.

1.   Oțetul de mere

Singurul tip de oțet util pentru a trata cicatricile cheloide este oțetul de mere. Aciditatea și proprietățile sale pot ameliora iritațiile și micșora cicatricea. Pune oțet de mere pe regiunea afectată și masează ușor pentru 2 minute. Apoi, așteaptă încă 5 minute, astfel încât pielea să se usuce. Repetă acest tratament în mod regulat pentru a-i crește eficiența.

Poți aplica oțet de mere pentru a trata cicatricile cheloide în fiecare zi.

2.   Bicarbonatul de sodiu

Pe lângă faptul că este un exfoliant excelent, bicarbonatul de sodiu reduce inflamațiile și dezinfectează pielea. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apa oxigenată până obții o pastă. Apoi, aplică pasta pe cicatrice și las-o să acționeze 3-4 minute. Pentru a crește eficiența tratamentului, aplică-l de până la 4 ori pe zi.

3.   Aloe vera

Dacă dezvolți o infecție, aloe vera te poate ajuta să o tratezi. Pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt foarte simpli.Clătește regiunea vizată cu apă caldă. Apoi, extrage gelul unei frunze de aloe și aplică-l pe piele.

Poți repeta acest tratament de câte ori vrei.

4.   Mierea

Mierea intră în categoria de ingrediente naturale antiinflamatoare și antiseptice. În plus, ea oferă o senzație de prospețime care este foarte utilă împotriva cicatricilor cheloide. Aplică miere pe regiunea vizată, cel puțin o dată pe zi. Fiind un produs 100% natural, mierea nu va cauza reacții adverse (atât timp cât nu ești alergic).

Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: