Remedii naturiste ca să auzi mai bine

Pierderea auzului este o problemă care afectează mai mult de 30% dintre persoanele cu vârsta peste 70 de ani, deși apare și la vârste mai mici. Medicii specialişti cred că problema începe progresiv de la 20 de ani și accelerează de la 50 de ani.

Această deteriorare este cauzată de distrugerea treptată a celulelor care sunt responsabile de perceperea sunetului în urechea internă. Deși în puține cazuri apare surditatea totală, scăderea capacității de auz este o problemă gravă şi poate fi remediată cu remedii naturiste.

Datorită proprietăților unor ingrediente naturale, pierderea auzului poate fi combătută încă din fazele timpurii pentru a împiedica progresul către o situație ireversibilă.

Uleiul de usturoi are proprietăți antibiotice care sunt de mare ajutor în combaterea bacteriilor sau virușilor care provoacă infecții în diferite părți ale corpului. Amestecul de usturoi cu ulei de susan reprezintă un produs interesant pentru îngrijirea canalului urechii și prevenirea surdității.

Sucul de ceapă și usturoi are proprietăți medicinale foarte eficiente, apreciate încă din cele mai vechi timpuri, care pot contribui la păstrarea auzului. În acest caz, amestecul de ceapă și usturoi creează un remediu puternic pentru a avea grijă de sănătatea auzului și pentru a preveni deteriorarea acestuia.

Uleiul de măsline este benefic iar aplicarea a câteva picături de ulei de măsline reduce prezența bacteriilor în ureche și, de asemenea, combate infecțiile comune precum otita, care pot afecta grav auzul.

Florile de soc pe lista de remedii naturale ca să auzi mai bine. Aburul degajat de fierberea florilor de soc are efecte foarte asemănătoare cu cele ale uleiului de măsline. Utilizarea sa împotriva infecțiilor urechii accelerează recuperarea auzului și protejează nervul auditiv.

Remediile naturiste sunt o completare a tratamentelor și recomandărilor profesioniștilor din domeniul sănătății. Doar unul dintre ele trebuie ales, astfel încât amestecurile de ingrediente să nu provoace efecte negative. În cazul suspectării unor boli ale urechii trebuie neapărat să mergeți la medic.

Vizualizări: 2,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: