Replici dure între spital şi CJAS Gorj

Replici dure între reprezentanţii Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj și Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu pe tema cardurilor de sănătate. Sistemul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a cedat din nou, astfel că pacienții au fost puși pe drumuri de către medicii din spitale. Fără rost, spun supărați reprezentanții Casei Asigurărilor de Sănătate, declarând că medicii pot opera și în sistem off line când nu merge cardul.

Zeci de pacienţi sunt purtaţi pe drumuri săptămânal de către medici pentru că săptămânal se întâmplă să nu funcţioneze cardurile de sănătate. Marți s-a întâmplat din nou, fiind vorba de o defecţiune care a apărut doar la anumiţi furnizori de servicii medicale. ”Există momente când se fac updatari sau anumite lucrări pe serverele Casei Naționale și în acele momente pot exista la anumiți furnizori de servicii întreruperi de câteva minute sau o oră maxim. În aceste situații furnizorii lucrează pe programele informatice în mod off-line, astfel încât să se poată efectua serviciile medicale, ulterior când se reintroduc calculatoarele, aceste servicii se reîncarcă automat”, a spus Daniel Bondoc, președintele CJAS Gorj.
Întrebat cine e de vină că pacienții sunt purtați pe drumuri, Bondoc a spus clar că medicii au o mare contribuție. ”Furnizorii sunt obligați să lucreze în acest sistem offline tocmai pentru a nu pune oamenii pe drumuri, este obligația furnizorului să nu trimită pacienții la plimbare, se pot opera în acest mod offline, ulterior ele se reîncarcă automat”, a spus Daniel Bondoc, președinte CJAS Gorj.

Stanciu: ”Suntem într-o situație de improvizații”
Reprezentanții spitalului spun însă că nu este vina lor că o instituție ca CNAS funcționează cu improvizații, făcând referire și la posturile de directori rămase neocupate prin concurs. ”Nu este așa, că nu se poate opera așa, că trebuie să-i oprești cardul. Eu pot să-i dau drumul, dar să vină a doua zi după card și sunt oameni de la țară care nu pot să stea pe drumuri, nu e chiar așa. Credeam că s-a rezolvat, dar nu este așa, asta este, suntem într-o situație de improvizații peste tot, nu avem președinte la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, nu avem președinți la județe, nu prea ai pe cine să tragi la răspundere”, a spus Gheorghe Stanciu, medic șef ORL. Potrivit medicilor, cardurile de sănătate se blochează cel puțin o dată pe săptămână.

Vizualizări: 400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: