Cadastru gratuit pentru cetățenii din orașul Turceni

Vești bune pentru cetățenii din orașul Turceni și satele arondate. Proiectul prin care aceștia ar urma să-și treacă proprietățile în mod gratuit în cartea funciară va debuta în perioada următoare. Autoritățile locale din Turceni au încheiat contractul cu o firmă specializată care va demara în curând prima etapă a cadastrului general. După implementarea acestui proiect, fiecare proprietar de teren, indiferent de categoria de folosință a acestuia, va primi gratuit titlul de proprietate, cadastrul și extrasul de carte funciară, au spus autoritățile locale.

Autoritățile locale din Turceni au semnat în urmă cu o săptămână acordul cadru pentru realizarea proiectului privind realizarea cadastrului general la nivelul localității, iar luni, 23 mai, au semnat contractul pentru primul an de lucrări ce vor fi efectuate la nivel de localitate. Societatea specializată care va duce la îndeplinire acest proiect este din Tulcea. "Am semnat contractul cu firma care va demara activitățile de cadastru general la nivelul localității. Cetățenii nu vor plăti nimic, va fi gratuit. Turceniul a fost prins în programul național de Cadastru și Carte Funciară, am contractul de executare a lucrărilor, am dat ordinul de începere și acum o să înceapă prima etapă de publicitate, trebuie făcute cunoscute în cadrul programului cetățenilor despre ce este vorba. Și primăria va plăti, dar sunt și sume alocate de la ANCPI, care depune până la 60 de lei de fiecare imobil intabulat. Ce este în plus, punem de la bugetul local", a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul orașului Turceni.
Autoritățile locale au spus ce trebuie să facă cetățenii pentru ca procesul să se desfășoare cât mai repede. "Cetățenii nu trebuie să facă altceva decât să răspundă apelului firmei respective și primăriei și atunci când vor fi chemați în tarla, la măsurători sau cu actele la primărie, să fie receptivi și să vină cât mai repede. E pe trei ani acest proiect. Pentru primul an au să facă 3.800 de hectare, respectiv Turceni, satul Stolojani, Jilț și Turceniul de Jos. Cam în trei ani ar trebui să termine cu zona aceasta, să dea titlurile de proprietate cu cartea funciară cu tot", a precizat primarul din Turceni.

Vizualizări: 3,445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: