Reprezentanți ai echipelor de implementare din PNRR, în vizită în Gorj

Primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan, a declarat că zilele trecute a avut o întrevedere cu o echipă de implementare  a proiectelor finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Banii din PNRR nu-l încântă foarte tare pentru că, susține el, destinația lor nu este stabilită de administrația locală.


Ovidiu Pungan a afirmat că o echipă a PNRR a fost zilele trecute la el în comună, dar că și de data aceasta i-a propus... „să pună carul înaintea boilor”.

„Chiar zilele trecute a venit la Bălănești o echipă a PNRR pentru a face o documentație în vederea sursei de apă. (...)Soluția este să introduc conducta. Păi, bun introduc conducta, dar sursa? Aș fi nebun să bag o conductă pe la cetățeni, să-i mărească capacitatea sau să mă duc în celălalt sat, în care nu este apă, dar într-un final eu nu am ce să transport pe ea”, a mai afirmat edilul.

În plus, Ovidiu Pungan este dezamăgit și susține că a fost o diferență mare între localitățile din mediul rural față de cele din mediul urban, atunci când au fost alocate fondurile. Și a dat și un exemplu: la UAT-urile din mediul rural s-a alocat o sumă de 324 de mii de euro, iar la localitățile din mediul urban o sumă de peste două milioane de euro. În plus, nu banii puțini au fost marea problemă, susține primarul, ci faptul nu i-a putut folosi așa cum ar fi vrut el.

„În primul rând, dacă mi-ai dat acești bani, lasă-mă să iau eu decizia, ca primar, împreună cu Consiliul Local și cetățenii pentru că noi știm cu toții care sunt prioritățile. În schimb, au venit cu diverse proiecte. (...) Piste de biciclete. În unele localități, da, se pliază să faci așa ceva, dar forma de relief care este în localitatea Bălănești nu permite nici prin centrul comunei să faci așa ceva. Încă o dată, nu am spațiul necesar și totodată nu aș fi făcut o asemenea nebunie în care eu am probleme cu sistemul de alimentare cu apă, infrastructura încă nu e finalizată, sistemul de canalizare nu este, de gaze nu mai vorbim și mă apucam să fac piste de biciclete”, a afirmat primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan, la Accent TV.

Vizualizări: 954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: