„Restul”, o nouă metodă de înşelăciune. „Am rămas cu ochii-n soare”

Pentru că înşelăciunile prin metoda „Accidentul” au fost intens mediatizate în ultimii ani şi bătrânii nu se mai lasă atât de uşor păcăliţi, escrocii apelează acum la un nou tertip pentru a le fura economiile acestora. Metoda „Restul” este cea mai la îndemână şi presupune restituirea unei anumite sume de bani contra unui rest pe care viitoarea victimă ar trebui să îl dea hoţilor. Când îşi caută banii de rest prin casă, infractorii văd de unde sunt luate sumele şi dau lovitura imediat. Un gorjean a căzut deja victimă acestei escrocherii, fiind uşurat de 7000 de lei, bani pe care îi avea puşi deoparte pentru zile negre.

Viorel Frumuşelu a lucrat împreună cu soţia sa la Uzina Mecanică Sadu toată viaţa şi niciodată nu a fost tras pe sfoară de cineva. Acum, doi necunoscuţi l-au văzut în baston la poartă şi l-au abordat cu un aer extrem de sigur pe ei, spunându-i că au să îi restituie nişte bani ginerelui său, dar că nu au asupra lor decât o bancnotă de 500 de lei. I-au cerut „restul” şi, după ce au intrat în vorbă cu el, unul dintre necunoscuţi a intrat şi în caza bătrânului pentru a-i goli portmoneul de bani.

„M-a văzut că merg greu, şontâc-şontâc, în baston, a zis că vine cu mine şi până am ajuns la casă mi-a spus că dacă eu îi dau un rest de 150 de lei el, îmi lasă bancnota de 500 de lei, că ar fi avut să-i dea lui gineri-miu 350 de lei. Ginerele e stabilit la Timişoara şi nu m-am gândit că ar fi escroci. Am crezut că sunt oameni de bună cuviinţă, pentru că eu toată viaţa m-am ferit de indivizi de genul acesta. Când am ajuns acasă, el a rămas la uşă, dar prin geam, cu lumina aprinsă în cameră, a văzut de unde am scos banii, am lăsat şi portmoneul pe pat. Din portofel am apucat să iau fix restul de 150 de lei cu care am şi rămas în buzunar, singurii bani pe care îi mai avem, de altfel, în casă. El a zis că rămâne să îşi facă nevoile, eu m-am dus încet spre maşină, acolo celălalt, care, probabil, era şoferul, mi-a spus să îl ajut să îi ţin un pic de capotă. Când s-a întors cel din casă s-a dus direct în maşină, şoferul s-a urcat la volan, nu mi-au dat nici un ban, nici «la revedere», nimic, am rămas aşa cu ochii-n soare şi cu restul în buzunar”, povesteşte bătrânul.

Toată întâmplarea a durat câteva minute, timp în care soţia păgubitului era plecată de acasă. Femeia are o mână în ghips şi era la spital pentru îngrijiri medicale. Când a venit acasă şi a aflat ce se întâmplase, l-a sunat imediat pe poliţistul din localitate, care şi-a alertat colegii. Escrocii plecaseră cu o maşină înmatriculată în Bulgaria şi şansele să fie depistaţi prea curând sunt destul de reduse. Poliţiştii au deschis un dosar penal în care încearcă să dea de urma indivizilor, dar şi să recupereze prejudiciul. De asemenea, oamenii legii reamintesc o veche recomandare a lor, aceea de a nu le permite indivizilor necunoscuţi accesul în locuinţa dumneavoastră sub nicio formă, iar la cele mai mici suspiciuni pe care le aveţi în privinţa acestora puteţi să îi anunţaţi pe poliţişti despre cele întâmplate.

Galerie foto


Vizualizări: 2,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: