Pensionar gorjean, păcălit de doi escroci

Un gorjean de 73 de ani din Bărbăteşti a căzut victima unor escroci. Aceştia l-au abordat spunând că au să îi dea 350-400 de lei din partea ginerelui lui. I-au zis că au o bancnotă de 500, dar la care trebuie să le dea rest. A fost suficient pentru ca escrocii să vadă unde ţine pensionarul banii. Au profitat de neatenţia lui şi i-au luat toate economiile, circa 7.000 de lei.

Pensionarul ieşise la poartă când o maşină în care erau doi bărbaţi a oprit lângă el. Au intrat în vorbă, iar bărbaţii au spus că trebuie să îi lase nişte bani pentru ginerele lui, cu care au o afacere. Cum omul are un ginere care e şofer pe TIR, a crezut că cei doi spun adevărul. Escrocii au spus însă că au o bancnotă de 500, la care le trebuie rest. Pensionarul a intrat în casă însoţit de unul dintre ei, care a rămas în hol. A luat dintr-un portofel 150 de lei, iar restul de bani i-a lăsat pe pat. Nu este clar cum unul dintre escroci a luat portofelul de pe pat, cert este că omul a rămas doar cu cei 150 de lei pe care ar fi trebuit să îi dea rest la o bancnotă de 500 pe care nici nu a mai văzut-o.

Poliţia îi caută pe făptaşi. „La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă care a constatat că bărbatul a fost abordat la poarta locuinţei de o persoană care a coborât dintr-un autoturism, spunându-i că a lucrat cu ginerele său şi trebuie să-i plătească o sumă de bani, dar nu are schimbat. După ce bărbatul a ieşit din imobil cu suma de bani schimbată, o altă persoană a profitat de neatenţia sa şi i-a sustras din locuinţă suma de 7.000 lei, după care au plecat cu autoturismul într-o direcţie necunoscută. Poliţiştii desfăşoară în continuare activităţi specifice pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului”, arată Inspectoratul de Poliţie Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Vizualizări: 1,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: