Celebre pe internet pentru cum spală covoarele

Poate părea greu de crezut, dar în ziua de azi până şi spălatul covoarelor te poate face cunoscut în toată lumea. Două gorjence din Lăzăreşti sunt celebre pe internet pentru că şi-au pus covoarele pe asfalt şi le-au spălat acolo cu furtunul, „tradiţional”, blocarea unui sens de circulaţie pe drumul judeţean dintre Crasna şi Târgu Jiu fiind semnalizată cu un triunghi reflectorizant.

Femeile, de etnie romă, au fost surprinse de cei de la Google Maps în imaginile făcute pentru programul Street View, utilizatorii programului remarcând că pe drumul de la Lăzăreşti traficul era blocat de cele două femei care spălau covoare.

Fotografiile de pe internet au fost realizate în vara lui 2012, dar vinerea trecută, când am mers la Lăzăreşti pentru a le cunoaşte pe cele două, spălatul covoarelor în familia Căldăraru era în continuare de actualitate. O verişoară a celor două, Dana Căldăraru, avea furtunul tras la poartă şi covoarele întinse pe podeţul care face legătura între gospodărie şi stradă, femeia spunând că vine Paştele şi doar nu o să stea cu covoarele murdare de teamă că va fi surprinsă din nou de vreo cameră de filmat. „Trebuie să facem curat, că doar vine Paştele. E normal să spălăm covoarele şi să facem curăţenie, că doar nu o să stăm cu ele nespălate în casă. Acum nu le mai spălăm pe stradă, ci doar la mine la poartă, că astea sunt condiţiile,” spune femeia.

„Nu avem noi treabă cu internetul”

Dana Cojocaru recunoaşte că nici ea şi nici verişoarele sale care apar în imaginile de pe internet nu ştiu prea multe despre faima pe care o au printre internauţi, ea dorindu-şi doar ca părerile exprimate în comentarii să nu le fie defavorabile. „Mă bucur că oamenii ne comentează pe internet şi sper să o facă de bine, să fie vorbe frumoase, că doar făceam curăţenie, spălam covoare, nu făcea nimeni ceva rău. Nu are importanţă dacă se vorbeşte despre noi sau nu pentru că noi nu avem treabă cu internetul, noi suntem cu casa, cu covoarele”, spune Dana Căldăraru. Ce nu ştie nici ea şi nici verişoarele sale, dar nici cei care spală covoarele tot pe stradă, blocând un sens de circulaţie, că amenda pe care o riscă cineva într-o asemenea situaţie este de cel puţin 3000 de lei şi poate ajunge până la 6000 de lei, dacă un şofer nemulţumit sună la Poliţie şi raportează o astfel de problemă. Din fericire pentru spălătorii de covoare nimeni nu s-a plâns de aşa ceva şi, ca urmare, femeile îşi pot vedea mai departe liniştite de activitatea lor nu doar la Lăzăreşti, ci şi oriunde altundeva.

Vizualizări: 317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: