Cum pregătești un desert ușor, fără coacere

Șarlota de ciocolată este unul dintre cele mai simple deserturi, dar în același timp extrem de delicios.

Ingrediente:

6 ouă 
300 ml frişcă lichidă 
150 g unt 
20 g cafea instant 
20 g cacao 
5 g gelatină 
sare 
Pentru cremă 

150 g frişcă lichidă 
20 g zahăr 
10 g cacao 
Mod de preparare
Pentru mousse, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul şi se deschid la culoare.

Separat, amesteci frişca cu cafeaua, cacaua şi o aşezi pe foc, amestecând constant până se încălzeşte, fără însă să dea în clocot. Torni frişca fierbinte peste crema de ouă şi mixezi energic, apoi pui cratiţa din nou pe foc mic şi amesteci constant până se îngroaşă crema.

Dai deoparte şi laşi la răcorit. Mixezi untul până devine ca o spumă fină, apoi îl încorporezi în crema răcită. La final, adaugi gelatina, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj, şi albuşurile bătute spumă. 

Pentru cremă, mixezi frişca cu zahărul şi cacaua până când se omogenizează şi se întăreşte. 

Înmoi pişcoturile în compot câteva secunde, apoi aşezi un strat într-o formă de tort cu inel detaşabil. Torni un strat de mousse de cafea, îl nivelezi, apoi aşezi un alt strat de pişcoturi însiropate, un alt strat de mousse, pişcoturi şi continui până când termini mousse-ul. Pui crema în poş şi decorezi şarlota, apoi o dai la rece peste noapte. A doua zi îndepărtezi inelul formei şi decorezi marginile şarlotei cu pişcoturi însiropate. Decorezi după imaginaţie.

Vizualizări: 1,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: