Rețetă simplă de bulion din roșii și ardei capia copți, pentru pizza sau sosuri

Este sezonul roșiilor de grădină cu gustul adevărat de roșii pe care nu-l prea întâlnim în restul anului, acum este momentul ideal pentru a pregăti diverse sortimente de bulion. O rețetă foarte gustoasă este cea de bulion de roșii cu ardei capia copți perfectă pentru pizza și diferite sosuri.

Bulionul de roșii este o conservă care nu lipsește din cămara nimănui pentru că are multiple întrebuințări în bucătărie. Este cea mai concentrată conservă de roșii, cu gust intens și culoare deosebită și poate fi folosită în diferite preparate. Ardeii copți adăugați în compoziția bulionului îl fac mai dens, mai gustos, dar și mai colorat.

Te vei bucura de gustul bulionului de roșii, adăugându-l în diferite rețete de mâncăruri scăzute iar una dintre acestea este rețeta de sarmale tradiționale, Acesta este ideal și pentru pizza sau tarte sărate.

Rețeta nu se prepară greu și nu necesită nici foarte multe ingrediente. Însă necesită un timp mai îndelungat de preparare pentru a deveni cât mai consistent.

Ingrediente:

    5 kg de roșii bine coapte

    2,5 kg de ardei capia copți

    50 gr sare pentru murături, neiodată

    100-150 gr zahăr.

Mod de preparare:

Începe cu spălarea roșiilor și ardeilor și șterge ardeii cu prosoape de hârtie și așază-i într-o tavă de cuptor, la baza căreia pune hârtie de copt. Coace ardeii în cuptorul setat la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru 40 de minute. Pe la jumătatea timpului de coacere, întoarce ardeii de pe o parte pe cealaltă.

După coacere, curăță ardeii de coajă, de nervuri și de semințe și trece-i prin mașina de tocat sau blender.

În timpul cât se coc ardeii la cuptor ocupă-te de roșii. Toacă roșiile în cuburi și trece-le prin mașina de tocat cu separator de semințe. Pune pasta rezultată în cratiță și așaz-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Lasă pasta de roșii să fiarbă până când se formează spumă la suprafața ei. Înlătură spuma cu o sită deasă, apoi micșorează flacăra aragazului la intensitate minimă. Fierbe această pastă de roșii până când cantitatea ei se reduce la jumătate. Adaugă ardeii copți și amestecă-i bine cu pasta de roșii.

Mai fierbe acest bulion de roșii cu ardei capia copți până când se reduce din nou și devine consistent. Adaugă sarea și zahărul spre final de fierbere. Amestecă intens până când acestea se topesc. Gustă bulionul și potrivește-l după propriu gust. Mai poți adăuga zahăr, dacă îl dorești mai dulce.

Pune bulionul fierbinte în sticle sau borcane sterilizate. După ce le închizi ermetic cu capacele din dotare, acoperă borcanele cu o pătură și lasă-le acolo până când se răcesc.

Galerie foto


Vizualizări: 2,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: