Rețetă simplă de maioneză dietetică, cu iaurt, fără ulei!

E vară, e cald și felurile lejere primează în această perioadă. Chiar nu e momentul să mâncăm feluri bogate în grăsimi așa că e binevenită o rețetă de maioneză „light”, de casă. 

Este o rețetă rapidă, sănătoasă, bogată în proteine. Are textură fină, consistență cremoasă, culoare gălbuie și gust de maioneză clasică. 

Maioneza dietetică o poate înlocui cu succes pe cea clasică iar caloriile acesteia sunt doar vreo 10% față de cele ale maionezei clasice. 

Ingrediente:

    4 ouă fierte

    4 lingurițe rase de muștar simplu (cca. 20 g)

    300 g iaurt grecesc cu 2% grăsime

    sare

    piper alb măcinat

Mod de preparare: 

Se pun ouăle la fiert în apă rece și se pregătește iaurtul grecesc cu 2% grăsime și muștarul simplu.

Se decojesc ouăle și se taie în jumătăți și se pun în vasul blenderului apoi se adaugă cele 4 lingurițe de muștar și jumătate din iaurtul grecesc.

Se procesează această maioneză dietetică vreo 2-3 minute cu blenderul sau până ce am obținut o compoziție fină și cremoasă. Are culoare galben intens însă aceasta se va mai deschide după ce punem restul de iaurt. De-abia acum se pune sarea, piperul și restul de iaurt grecesc și se mai blenduiește un minut.

Fiecare își asezonează maioneza după gust: sare, piper măcinat (alb sau negru), câțiva stropi de zeamă de lămâie etc.

Această maioneză cremoasă cu iaurt poate fi folosită la sandvișuri, burgeri dar și la multe alte preparate. Dacă-i puneți 2 căței de usturoi zdrobiți ați obținut un sos aioli dietetic.

Vizualizări: 1,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: