Cum se pregătește cea mai bună salată de dovlecei!

În perioada de vară când dovleceii se găsesc în piețe sau în grădini puteți pregăti o salată gustoasă de dovlecei. Este mult mai gustoasă decât o altă salată de sezon, cea de vinete.

Salata de dovlecei va deveni cel mai râvnit fel de mâncare după ce o veți pregăti după această rețetă. Pentru că este gustoasă, sănătoasă și deloc pretențioasă va fi preferată de gospodinele care o vor încerca.

Ingrediente:

– 3 căței de usturoi

– apă

– un gălbenuș de ou

– 250 ml ulei

– două linguri de muștar

– 3 dovlecei mari

– sare după gust

– 140 g iaurt gras

Mod de preparare:

Curăță dovleceii de coajă, taie-i în două, scobește-i de semințe, apoi dă-i pe răzătoarea mare.

Pune apa, cu sare, pe foc, într-o oală încăpătoare iar când începe să fiarbă, pune dovleceii dați pe răzătoare. Lasă la foc mediu, până când sunt fierți apoi pune-i în strecurătoare, pune-i sub un jet de apă rece și lasă-i ă se scurgă de apă.

Prepară maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei apoi curăță usturoiul și pisează-l!

Amestecă dovlecelul scurs cu maioneză și iaurt, condimentează cu sare după gust, adaugă usturoiul și amestecă bine. 

Se servește cu pâine prăjită, ceapă roșie și câteva roșii.

Galerie foto


Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: