Rețetele scrise – calea spre o carte de bucate personalizată

Gătitul este o activitate practicată de la începutul omenirii, cu ajutorul căreia, să fim sinceri, viața noastră este mult mai bună. Starea de bine pe care o avem după ce terminăm de făcut un preparat, nu se compară cu nimic. Este vorba despre o satisfacție personală, mai ales atunci când gustul este conform așteptărilor tale, dar și ale celor care mănâncă din ,,mâinile tale”.

Gătitul ne dă ocazia să experimentăm, să personalizăm felurile de mâncare preparate, să inventăm, să explorăm lumea minunată a gustului, să ne bucurăm simţurile cu mâncăruri delicioase pregătite chiar de noi, după bunul plac.

Atunci când gătești ceva delicios, recompensă este bucuria din ochii celor dragi dar și fericirea papilelor tale gustative. Gătitul aduce oamenii împreună, o rețetă delicioasă poate fi prilejul unei cine romantice sau o întâlnire cu familia de sărbători, o seară cu prietenii la film sau chiar un cadou pe care ți-l faci ție însuți după o zi obositoare la muncă.

În realizarea unui preparat delicios sau cum s-ar spune ,,ca la mama acasă”, cel mai important este să avem rețete proprii, pe placul nostru, sau rețete împrumutate de la alții, dar cu micile noastre secrete care dau gustul pe care ni-l dorim. Mereu este de apreciat atunci când cineva dă acel gust special, care nu poate fi găsit oriunde.

Prin intermediul acestui articol, vă vom prezenta câteva sugestii pentru realizarea unei rețete într-un mod corect, cu ajutorul cărora veți găti cu drag și spor.

Ce trebuie să faci ca să deții rețete de calitate?

1.     Cantitățile exacte sunt cheia

Într-o rețetă cel mai important este să respectăm cantitățile. Este cunoscut faptul că mulți gătesc ,,după ochi”, dar pentru a păstra gustul ideal de fiecare dată când gătim este recomandat să punem gramajele potrivite.

2.     Respectarea pașilor

În orice acțiune sau activitate, este important să urmăm o serie de pași pentru a ieși totul așa cum trebuie. Așa se întâmplă și în cazul gătitului, unde respectarea pașilor este esențială în prepararea corectă a mâncării.

3.     Notarea secretelor culinare

Fiecare persoană care gătește regulat dobândește anumite secrete culinare sau mai bine zis ,,tips and tricks”. Cu ajutoul acestora, ne punem amprenta personală pe preparatele gătite, uneori chiar impresionăm cu gustul special pe care îl dăm mâncării.

  

4.     Este foarte important felul cum păstrăm rețetele

Pentru a păstra rețetele cât mai mult timp posibil, ba chiar să le transmitem și în generațiile viitoare, este necesar să le scriem într-un loc organizat și curat. De exemplu în agende sau carnețele acestea se păstrează foarte bine.

Dacă nu ai deja o agendă unde să îți scrii toate rețetele, noi îți recomandăm Agenda Ravelo de la Unika. Este tot ce ai nevoie pentru păstrarea rețetelor într-un loc de calitate. Datorită colțurilor rotunjite, aceasta nu se va degrada și va avea o durabilitate mare.

Este flexibilă, moale la atingere, cu o copertă exterioară din piele PU. De asemenea, Agenda Ravelo are și suport pentru pix, iar închiderea este cu clapă reglabilă. Blocul fix este nedatat, iar formatul de 16x22 cu hârtie offset albă și cu un număr de 208 pagini îți oferă spațiul necesar pentru cât mai multe rețete culinare. Agenda este disponibilă în diferite combinații: negru, maro, roșu, verde, albastru, cu bej la interior.

Agende personalizate

Se apropie sărbătorile de iarnă și ar fi ideal să ai deja pregătită agenda cu rețete sau mai bine zis cartea ta de bucate, pentru a prepara mâncăruri delicioase celor dragi. Pentru ca agenda personală să fie transformată într-o carte de bucate excepțională, noi vă recomandăm personalizarea acesteia, pentru a fi complet amprenta dumneavoastră. Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul la secțiunea de agende personalizate!

Vizualizări: 692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: