Reţinut că a tras cu pistolul la discotecă

Un tânăr de doar 23 de ani din Logreşti s-a dat duminică noaptea în spectacol în faţa unei  discoteci din Săuleşti, iar pe fondul unui conflict cu un alt tânăr de 21 de ani a vrut să-i arate cine e mai presus şi a scos pistolul. Acesta a tras cu arma în plan vertical. Tânărul a fost imediat reţinut de poliţişti, iar ieri a fost prezentat parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti.

După ce a petrecut toată noaptea într-o discotecă din Săuleşti, tânărul de 23 de ani s-a luat la harţă cu un altul de 21 de ani din Târgu Jiu. Supărat, petrecăreţul a scos pistolul din maşină, pe care îl poartă cu el peste tot şi a început să tragă în plan vertical pentru a-şi speria adversarul. Tânărul din comuna Logreşti a fost imediat reţinut de poliţişti şi introdus în arestul IPJ Grj pentru 24 de ore. Acesta susţine că a tras pentru a se apăra. „M-a lovit cu pumnii şi am tras. A fost în legitimă apărare”, susţine acesta. Nu de aceeaşi părere sunt însă şi oamenii legii. „Din primele cercetări efectuate până în prezent s-a stabilit că suspectul Marius P., deşi deţinea în mod legal un pistol cu bile, în noaptea de 28.11.2010, în jurul orelor 03:00, în timp ce se afla pe raza comunei Săuleşti, a efectuat un foc de armă, în plan vertical. Arma neletală a fost indisponibilizată iar pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 136, indice 2, din Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor, urmând ca în funcţie de rezultatul cercetărilor să fie dispuse măsuri legale”, susţine Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj

Pentru acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, tânărul de 23 de ani riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 5 ani.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: