Reţinut pentru că a furat un camion cu cărbune

Un gorjean a ajuns ieri în spatele gratiilor după ce poliţiştii l-au reţinut pentru furtul unui camion încărcat cu cărbune. Furtul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute şi s-a produs în zona Rovinari, acolo unde un tânăr de 27 de ani a sesizat că a rămas fără camionul în care încărcase tone bune de lignit. Acesta ştia cine l-a furat pentru că bărbatul suspectat l-a sunat şi l-a asigurat că îi va aduce înapoi maşina, după care s-a răzgândit, spunând că i-o va restitui a doua zi, după ce îi va vinde cărbunele din ea.

            „Persoana vătămată a declarat poliţiştilor că, în cursul zilei a încărcat în autocamionul său, cărbune pe care l-a cumpărat de la un cetăţean din judeţul Gorj, autocamionul fiind parcat în zona  unui depozitului de cărbune.  În jurul orelor 21:00, aflându-se la domiciliul său a fost anunţat, cu privire la faptul că, Gabriel I.C., de 34 ani, din judeţul Gorj, împreună cu altă persoană au plecat cu autocamionul său, deplasându-se într-o zonă învecinată.  În baza celor sesizate, partea vătămată s-a deplasat la locul indicat, unde i-a găsit pe cei doi, iar în urma unor discuţii, Gabriel I.C., a refuzat să-i înapoieze cheile, luându-şi angajamentul faţă de acesta că va parca camionul de unde l-a luat. În  jurul orei 23:20 Constantin C., a constatat că cei doi au plecat spre altă localitate, moment în care l-a contactat telefonic pe Gabriel I.C., care i-a spus că se va întoarce cu camionul în data de 07.08.2010, după ce va vinde cărbunele”, menţionează Poliţia Gorj într-un comunicat de presă.

            Suspectul şi-a petrecut noaptea trecută în arestul IPJ Gorj, iar azi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul este acuzat de furt calificat şi riscă ani buni de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: