Reţinut pentru că şi-a acoperit prietenul

Doi tineri din Târgu Jiu, de 31 şi 34 de ani, au petrecut o noapte după gratii iar următoarele două luni vor rămâne sub control judiciar, după ce au încercat să îi fenteze pe poliţişti. Unul dintre aceştia a fost implicat într-un accident de circulaţie iar pentru că băuse a spus că un prieten al său a fost cel care a condus autoturismul, acesta din urmă susţinându-i spusele.

Oamenii legii au suspiciuni că bărbatul de 34 de ani consumase alcool şi de aceea a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi l-a băgat la înaintare pe amicul său. Tânărul de 31 de ani, fără să stea pe gânduri, a acceptat să spună poliţiştilor că el a fost cel care a condus maşina care s-a tamponat cu un alt autovehicul la mijlocul lunii aprilie. Cei doi au fost reţinuţi miercuri, 10 iunie. “Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că la data de 14 aprilie a.c., bărbatul, de 34 de ani, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale şi a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Ulterior, în seara aceleiaşi zile, bărbatul de 31 de ani, s-a prezentat la poliţie, unde a declarat în mod mincinos că el a condus autoturismul implicat în evenimentul rutier”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Joi, 11 iunie, cei doi au fost prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au hotărât însă ca aceştia să fie sub control judiciar timp de 60 de zile. Înainte să fie audiat, tânărul de 31 de ani a recunoscut că i-a indus în eroare pe oamenii legii. “Da, am minţit. Şi o să mint în continuare”, a răspuns acesta întrebărilor adresate de jurnaliştii prezenţi. Cei doi prieteni sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunilor de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi favorizarea infractorului”.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: