Percheziţii DIICOT la traficanţii de droguri

Trei bărbaţi au ajuns în spatele gratiilor în urma unor descinderi coordonate de procurorii DIICOT de la Craiova, percheziţiile solicitate de aceştia având loc la adrese din București, Gorj și Vâlcea.

Constantin Ghinea, Marian Bibașcu și Marian Dragu au primit la sfârșitul săptămânii trecute mandate de arestare preventivă din partea Tribunalului Dolj pentru 30 de zile, o a patra persoană, Liliana Roxana Vasile, urmând să primească verdictul instanței tocmai pe 17 iunie. Până atunci cei trei arestați au posibilitatea să conteste mandatele emise pe numele lor, Curtea de Apel Craiova programând pentru mâine judecarea contestațiilor. Până atunci, anchetatorii spun că indivizii se ocupau cu procurarea unor medicamente cu efect psihoactiv de la farmacii din Gorj, Vâlcea și București, pastilele fiind duse ulterior în țări din zona scandinavă, unde comercializarea lor le aducea bani buni traficanților.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015 membrii grupului infracţional organizat  au procurat ilegal  medicamente cu efecte psihoactive, de la depozite și farmacii din București și din județele Gorj și Vâlcea. Ulterior, drogurile de risc erau transportate şi comercializate  în țări din zona scandinavă. La data  de 04.06.2015 inculpații Ghinea Constantin și Bibașcu Marian au fost surprinși în flagrant în timp ce încercau să vândă 10.500 de comprimate cu droguri de risc și 480 de comprimate de droguri de mare risc. La aceeaşi dată au fost efectuate 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj, Vîlcea și a municipiului București ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 9.036 de  comprimate cu droguri de risc precum şi suma de 9.000 de lei și 890 de euro”, menționează DIICOT.

Vizualizări: 302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: