Fura lemne cu o maşină neînmatriculată

Un bărbat din Baia de Fier, în vârstă de 48 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce a tăiat ilegal masă lemnoasă din fondul forestier al Ocolului Silvic Polovragi, pe care ulterior a transportat-o acasă cu un autovehicul neînmatriculat. Oamenii legii au dat de urma sa după ce un cetăţean din localitate a sesizat organele de cercetare, dar şi mass-media locală.

Dan Lupu a fost cel care a oferit informaţii presei şi poliţiştilor despre aceste nereguli. Bărbatul spune că i s-a părut dubios faptul că lemnele erau transportate cu un autovehicul care nu avea plăcuţe de înmatriculare. „Doresc să va semnalez faptul că în data de 7 iunie, în jurul orelor 15:30, pe drumul forestier de pe Valea Galbenului, mai sus de Baia de Fier, judeţul Gorj, a coborât un camion încărcat cu buşteni de diametru mare. Camionul era model vechi, cabina de culoare albastră şi NU avea numere de înmatriculare. (…) Camionul a oprit într-o curte din cartierul “Rudarie” în care se găseau şi alţi buşteni. Absenţa numerelor de înmatriculare mă îndreptăţeşte să cred că transportul nu era înregistrat în sistemul SUMAL, ca atare ilegal. Am sunat la serviciul 112, operatorul m-a pus în legătură cu Poliţia Târgu Jiu, iar ulterior am fost contactat şi de Poliţia Baia de Fier”, a spus Dan Lupu în sesizare.

În baza informaţiilor date de Dan Lupu, poliţiştilor le-a fost uşor să-l identifice pe cel care a încălcat legea. “La data de 09 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci au identificat un bărbat de 48 de ani, care la data 07 iunie a.c. ar fi  tăiat un arbore din zona Valea Galbenului, din fondul forestier al Ocolului Silvic Polovragi, pe care l-a transportat la domiciliul său din Baia de Fier, cu un autocamion neînmatriculat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice, tăiere ilegală şi furt de material lemnos”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean(IPJ) Gorj. 

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: