Revelionul artiștilor, o mega-petrecere

A fost mare petrecere la sfârșitul săptămânii trecute la restaurantul de pe insuliță, sute de artiști din toată țara întâlnindu-se aici pentru a se distra la Revelionul Lăutarilor. Pentru că au muncit la cumpăna dintre ani, aceștia și-au organizat propriul revelion acum, așa cum fac de câțiva ani, de data aceasta numărul participanților fiind însă mult mai mare.

Dacă în urmă cu cinci ani Revelionul Lăutarilor avea doar vreo 30 de participanți la un restaurant din Târgu Jiu, acum numărul acestora a fost de peste 10 ori mai mare. S-a văzut lucrul acesta și la miezul nopții, când artiștii s-au bucurat de un imens tort decorat cu note muzicale și cu cifrele anului 2014, dar și la horele și sârbele pe care le-au petrecăreții le-au jucat de mama focului până în zori. Dacă primele ore ale noului an i-au găsit la muncă, de data aceasta toți au ieșit la joc pentru a se distra într-o noapte în care nu au mai trebuit să ducă grija spectacolelor.

VIP-urile

„Suntem în mijlocul unei petreceri deosebite și ne simțit cu toții foarte bine. Dacă noi i-am făcut pe alții să se simtă bine, indiferent că ne-au văzut în spectacole sau la televizor, acum ne simțim și noi foarte bine alături de colegi și prieteni”, a spus Constantin Măgureanu, care, pentru câteva zeci de minute a dispărut însă de pe Insuliță, cei din apropierea sa spunând că ar fi mers să cânte la o petrecere pe care șeful Consiliului Județean, Ion Călinoiu, a organizat-o la un local din oraș pentru a-și aniversa ziua numelui, lucru pe care nu l-a făcut de Sfântul Ion, când a avut treabă.

Niculina Stoican a fost și ea cap de afișa la Revelionul Lăutarilor, ea menționând că și în 2014 are aceeași dorință de anul trecut, aceea de a deveni bunică, deși știe că băiatul nu i se va însura prea curând. „Eu îmi doresc să devin bunică și dacă nu va fi anul acesta sper să fie anul viitor. Aici suntem cu familiile, cu cei dragi. Suntem între noi colegii, ne mai uităm unii la alții, vedem cine a mai slăbit, cine s-a mai îngrășat și ne simțim bine, pentru că de asta am venit, de fapt”, a precizat îndrăgita artistă de muzică populară.

Mariana Ionescu Căpitănescu a fost o altă voce de aur a muzicii populare gorjene, ea recunoscând că a jucat la hore și sârbe până când au lăsat-o puterile. „Am jucat la revelionul acesta încât nu cred că o să mai pot să merg în pantofi prea curând. Vreo două minute o să mai rezist și apoi o să am nevoie de o pauză. Important este că ne simțim cu toții bine și că ne bucurăm de o revedere cu toții de care nu avem parte decât la o astfel de ocazie”, a spus artista.

Belgher și balerinele

Rând pe rând, artiștii veniți din toată țara s-au perindat pe la microfon și și-au cântat și încântat auditoriul, distracția fiind maximă inclusiv pentru Leonida Belgher, dușmanul primăriței din Alimpești demonstrând că poate să stea aproape de reprezentantul sexului frumos și fără să se gândească la reclamații la Poliție. Belgher s-a băgat direct în gașca unor dansatoare dintr-o trupă venită de la Constanța, fetele fiind cele care au sucit toate privirile bărbaților după ele prin fustele mini pe care le purtau și prin decolteurile generoase pe care le aveau.

Cel mai bucuros dintre toți participanții la spectacol a fost însă Gigi Vasile, organizatorul și inițiatorul de acum câțiva ani al acestui Revelion. „Datorită bucuriei de a petrece și a prieteniilor legate între colegi din toată țara, se vede că ne înmulțim de la an la an cu câte 50-100 de persoane. Acum am ajuns la vreo 350 și cred că anul viitor vom fi și mai mulți pentru că fiecare dintre toți cei care au venit acum vor vorbi în țară cu alții care vor fi și ei interesați să participe”, a spus Vasile.

Că este așa o dovedesc și vorbele lui Gheorghe Ciucioiu, din Târgoviște, care a jucat-o pe nevasta lui Constantin Măgureanu până când pe amândoi i-au trecut toate apele. „Distracția că acum nu a fost niciodată la nici un revelion. Pot să spun că aici se dă ora exactă în muzica populară și se merită să vii la revelionul de la Târgu Jiu indiferent dacă ești din Satu Mare, din Severin sau ca mine de la Târgoviște ori ca alții de la Constanța. Este un eveniment unic pentru noi, care în câțiva ani va deveni deosebit și apreciat de toată lumea”, a spus artistul.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: