Revelionul la Rânca golește buzunarele gorjenilor

Au apărut primele oferte pentru sărbătorile de iarnă! Zona montană Rânca este de obicei atracția numărul unu pentru cei care merg de Crăciun sau de Revelion la munte. Oferte sunt multe însă prețurile au sărit în aer.

Putem să vorbim de pachete de lux pentru cei care aleg să petreacă Sărbătoare Crăciunului sau Revelionul la Rânca. Ce trebuie să știe gorjeni este faptul că pensiunile au oferte diversificate.

De exemplu, pentru cei care vor să închirieze o cabană sau o pensiune integral fără a avea nicio masă inclusă, pentru trei sau patru nopți petrecute la Rânca trebuie să scoată din buzunar între 1.500 și 2.000 de lei. ”Noi închiriem cabana în întregime unui singur grup pentru că asta facem de ani de zile. Nu oferim decât cazare în cele cinci camere pe care le are cabana. Avem solicitări, dar încă nu s-au hotărât turiștii pentru că li se pare scump. Nu avem ce să facem pentru că toate prețurile au crescut. Cei care vin, fie pot să prepare totul aici sau să vină cu ele de acasă”, a declarat un cabanier de la Rânca.

Cei care optează pentru cazare și masa prețurile se dublează, ajung ca petrecerea de Crăciun sau cea de Anul Nou să coste și 6.000 de lei pentru două persoane. ”În acești bani pe lângă cazare le oferim și trei mese pe zi plus masa festivă de Revelion de pe care nu vor lipsi produsele tradiționale precum și băuturi alcoolice și non-alcoolice. Oamenii sună întreabă dar se decid mai greu. Au destul timp, însă trebuie să știe că o vacanță reușită nu se alege în pe ultima sută de metri”, susține reprezentantul unei pensiuni.

Dacă petrecerile de final de an la Rânca costă în jur de 5.000 de lei, în stațiunile montane din Bulgaria sau Serbia, o vacanță de patru zile de Crăciun sau de Revelion la un hotel de trei sau patru stele cu all inclusiv nu depășește 3.000 de lei.

Vizualizări: 2,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: