Stațiunea din România în care s-au investit 7 milioane de euro

Românii care vor să călătorească în țară au parte de vești bune de la Alba Iulia. Orașul va avea, în curând, o stațiune balneară modernă iar construcția impresionantă este foarte aproape de finalizare la investiţia care se ridică la 7 milioane de euro. 


Cea mai nouă stațiune balneară din România este aproape gata. Autorităţile din Alba au investit 7 milioane de euro în Complexul Balnear de la Ocna Mureș, dar totul va arăta extraordinar. Complexul va dispune de mai multe cabinete medicale, dar și de vestiare pentru medici și asistente. Va exista un bazin mic de saramură, unde salinitatea va fi aproape de saturație, iar temperatura va fi mai mare. De asemenea, vor exista și două bazine mari, unul cu apă dulce, unul cu apă sărată și o temperatură a apei între 28 și 30 de grade. Bazinele sunt de-a dreptul impresionante, cel cu apă dulce are o suprafață de 25 pe 25 de metri, iar cel cu apă sărată de 15 pe 25 de metri. „Saramura are o concentrație foarte mare, astfel încât va trebui să facem curățarea mecanică și să adăugam apă dulce”, a declarat primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, citat de ziarulunirea.ro.

În plus, persoanele care vor veni la tratament vor dispune și de băi galvanice, împachetări cu parafină și cu nămol. Stațiunea balneară de la Ocna Mureş va avea o suprafaţă totală de 6.400 de metri pătrați.

Edilul a anunțat că în momentul de față se desfășoară probele tehnologice. După ce acestea vor fi finalizate se va încerca obținerea avizelor de la DSP și ISU iar în ultima fază, autoritățile vor angaja personal. „Suntem în faza probelor tehnologice. Au început și trebuie să funcționeze 72 de ore toate sistemele de filtrare și de pompare. Se verifică tot ce înseamnă automatizare și instalații. Dacă totul este funcțional putem trece la faza următoare, la recepție. Dacă probele tehnologice sunt ok, săptămâna viitoare vom începe recepția”, a precizat edilul pentru aceeași sursă.

Primele băi sărate au fost construite în Ocna Mureș anul 1897. Baronul Solvay, deţinătorul Uzinelor Solvay (Uzina de produse sodice), a fost cel care le-a ridicat. Mai târziu, în anul 1980, a urmat o perioadă fantastică pentru orașul Ocna Mureș din județul Alba. Anual, acesta era vizitat de mii de turiști din toate colțurile țării. Aceștia veneau acolo pentru a-și trata bolile și afecțiunile reumatice. După Revoluție însă, baza de tratament a fost închisă, spre dezamăgirea românilor. Asta pentru că baza necesita anumite investiții care să împiedice distrugerea clădirilor și instalațiilor.

Vizualizări: 3,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: