Revoltă în satul Bobu din cauza grupurilor sanitare

Mai mulţi localnici din satul Bobu din comuna Scoarţa, ai căror copii învaţă la şcoala din localitate, sunt nemulţumiţi de felul în care arată grupurile sanitare. Părinţii sunt dispuşi să contribuie cu bani pentru amenajarea grupurilor sanitar, însă nici această variantă nu a fost acceptată. Autorităţile locale din Scoarţa promit şi de această dată că vor rezolva problema, însă au o scuză: e criză financiară.

Grupurile sanitare de la această unitate de învăţământ sunt insalubre şi nimeni nu ia nicio măsură.

Părinţii elevilor sunt dispuşi să contribuie cu bani pentru amenajarea unor grupuri sanitare. „L-am adus pe primar aici să rezolvăm problema şi nimic. Facem, facem, doar din gură, vorbe. Ne-am strâns şi am zis să strângem bani să face grupurile sanitare şi nu vrea nici aşa. Nu este posibil aşa ceva”, continuă oamenii.

Ajung la „toaletă“ cu cizmele de cauciuc

Primarul comunei Scoarţa, Aurelian Cotârlău, promite din nou, dar explică şi motivele pentru care nu a rezolvau problema. „Da, acolo este o problemă cu grupurile sanitare. O să le facem că am prevăzut bani în buget pentru ele. E problematic acolo pentru că zona este mlăştinoasă, se strânge apă şi am reabilitat grupurile sanitare dar s-au stricat. În plus de asta este şi criză financiară şi nu putem face bătând din palme ce nu au făcut alţii în 20 de ani”, spune Aurelian Cotârlău. Părinţii spun că elevii ajung la toaletă doar încălţaţi cu cizme de cauciuc. „Primarul face de toate în comuna asta, dar nu se vede nimic. Începe lucrări sau promite şi aşa rămân toate. Copiii noştri nu au o şcoală sau o grădiniţă ca lumea şi să nu mai spun de grupurile sanitare care sunt sub orice critică. Arată jalnic. Nici un om mare nu s-ar putea folosi de ele. Sunt mizerabile, nu au apă curentă şi ca să ajungă la ele trebuie să-şi ia cizme de cauciuc. Nu se poate aşa ceva. Copiii trebuie să-şi facă nevoile pe unde apucă, să se ferească unul de celălalt că la grupurile sanitare nu pot ajunge şi e mizerie“, spune supărată o femeie. 

Mai mult decât atât, rezolvarea problemei a fost tărăgănată şi de găsirea unei locaţii pentru amenajarea grupurilor sanitare. „S-a întârziat cu lucrările, pentru că iniţial am vorbit să facem grupurile sanitare într-o sală de curs, iar apoi ne-am răzgândit şi le facem la capătul unui culoar. Până acum am reuşit să tragem apa acolo”, susţine Cotârlău.

Galerie foto


Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: