Rezultate incredibile la unifight! Patru tineri din Târgu Jiu, pe podium

 Patru tineri din municipiul Târgu Jiu au reușit să obțină rezultate remarcabile la Cupa Kombat de la Pitești. Cei patru târgujieni practică sistemul de luptă unifight și au reușit să obțină patru locuri I din patru. Antrenorul tinerilor sportivi spune că băieții sunt foarte talentați și se antrenează din greu să obțină rezultate.

 Unifight este un sistem de luptă nou apărut în peisajul sportiv care se practică la Târgu Jiu de câțiva ani. Iacob Chereș este unul din antrenorii care a lansat acest sport, prima dată la Motru și mai apoi la Târgu Jiu. În prezent antrenează în jur de 50 de elevi însă numai câțiva i-au adus și rezultate. ”Ne-am antrenat intens, am plecat cu patru sportivi și ne-am întors cu patru locuri I. Nu mă așteptam să dea rezultate, mulți dintre ei fiind și începători, dar au ceva nativ pentru a fi luptători. Kick-box este un sport național, avem și în Târgu Jiu un sportiv de talie națională și chiar internațională, pe Andrei Bujor, de la Clubul Dragon. Vor urma mai multe competiții, sportivul Florian Giosu a participat în urmă cu două săptămâni la o pregătire profesională de box în care s-a calificat pentru cupă și va merge în Spania”, a spus Iacob Chereș, antrenor unifight. Cristian Andronie și Florian Giosu sunt doar doi din tinerii care au ocupat locul I la Cupa Kombat Academy care s-a desfășurat sâmbăta trecută la Pitești.

 Ce competiții urmează

Cristian Andronie are 16 ani și este campion național unifight. ”Pentru mine a fost o competiție avansată pentru că a fost prima mea participare la un astfel de concurs. A fost greu, am avut un adversar puternic, dar totuși am dominat. Practic unifight de un an. Mă tentează să urmez Facultatea de Sport și vreau să continui acest sport. Mă antrenez și de două ori pe zi, câte două ore fiecare antrenament”, a spus Cristian Andronie, campion național unifight, 16 ani.

Florian Giosu practică mai multe sisteme de luptă, unifighit, kick boxing și boxul. Florin se pregătește chiar să participe la o competiție de box în Spania după ce două săptămâni a făcut parte dintr-un program de pregătire profesională la box. ”Nu am avut emoții, adversarul meu a fost din București. Practic unifight de șase luni. Am ales acest sport pentru că de mic mi-a plăcut sportul de contact. Eu practic și box-ul. Pentru mine urmează o competiție în Spania, deja am început să mă pregătesc”, a spus Florin Giosu, 18 ani.

Unifight-ul este un sport care îmbină deopotrivă tehnicile militare de luptă cu stilurile tradiționale de luptă.

Galerie foto


Vizualizări: 349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: