Robert Bălăeţ e primul angajat al CSM Târgu Jiu

Noul director al Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu, Robert Bălăeţ,  îşi va prelua în aceste zile atribuţiile şi va primi un spaţiu în care să înceapă organizarea clubului Primăriei Târgu Jiu. După ce la finalul săptămânii a trecut şi proba de interviu, directorul Robert Bălăeţ a purtat o discuţie cu primarul Marcel Romanescu pe tema organizării noului club.

Până la finalizarea lucrărilor de la Stadionul Municipal, acolo unde Primăria Târgu Jiu este proprietar şi unde CSM va funcţiona cu toate secţiile, noul director va primi cel mai probabil un birou la Sala Sporturilor, acolo unde sunt mai multe spaţii disponibile şi unde va avea la dispoziţie şi o sală de conferinţe.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că nu este nevoie deocamdată de alte spaţii pentru că se discută doar de o singură persoană angajată la club, urmând să fie demarate proceduri pentru a angaja un jurist şi un economist: „Robert Bălăeţ este noul director al CSM Târgu Jiu, l-am cunoscut vineri când am avut o scurtă discuţie, urmează să intre în pâine şi să vedem ce trebuie să facem pentru fenomenul sportiv de pe raza Municipiului Târgu Jiu. Discutăm doar de o singură persoană, deoarece clubul nu are decât director la acest moment. Vor fi demarate procedurile de angajare, în primă fază, pentru un jurist şi pentru un economist, pentru că va avea nevoie în activitatea de la club de acest personal şi ulterior vom vedea exact parteneriatele şi asocierile care se vor face cu celelalte entităţi”.

Fost director sportiv la Pandurii Târgu Jiu, Robert Bălăeț, are deja experienţă în conducerea unui club, mai ales pe modelul dorit de Primăria Târgu Jiu, pentru că o perioadă s-a ocupat şi de tinerii de la echipa a doua şi de cei de la Centrul de copii şi juniori de la Pandurii, acesta fiind de fapt sectorul spre care noul club trebuie să îşi îndrepte atenţia, după cum a precizat luni primarul Marcel Romanescu: „I-am spus deja ce ne dorim, i-am prezentat care este punctul meu de vedere şi mi-l menţin, vreau să ne întoarcem cu faţa spre zona de tineri din Municipiul Târgu Jiu, copii şi tineret, dar vom vedea exact ce spune şi dânsul despre acest lucru. Vom avea şi sumele necesare, dar avem şi persoana potrivită pentru a conduce destinele acestui club”.

Cine este Robert Bălăeţ

Născut la18 noiembrie 1974, la Târgu Jiu, noul director al CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ (foto dreapta), a fost portar al echipei Pandurii din anul 2001, fiind transferat de la Petrolul Ţicleni unde era în liga a treia şi golgheter al echipei din Ţicleni (executa cu precizie penaltiuri şi lovituri libere).

A evoluat pentru echipa din Târgu Jiu în campania de promovare în Liga I, ajutând la promovarea istorică a pandurilor din anul 2005. A continuat să evolueze pentru Pandurii şi după promovare, iar după ce a evoluat un sezon la Minerul Mehedinţi, în 2008, Bălăeţ s-a retras de pe terenul de fotbal, în anul 2009, când a fost cooptat în conducerea clubului Pandurii.

Director sportiv al clubului Pandurii timp de şase ani, Bălăeţ a fost la conducerea clubului şi în perioada în care Pandurii a jucat în grupele Europa League, alături de Daniel Băloi şi Eugen Pîrvulescu.

După plecarea lui Eugen Pîrvulescu de la Pandurii, Bălăeţ a fost trimis la echipa a doua, tot ca director sportiv, în 2015 demisionând. Noul director al CSM a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, iar în perioada în care a lipsit de la Pandurii s-a ocupat de transferuri de jucători şi organizarea de cantonamente de pregătire pentru echipa de fotbal.

Vizualizări: 1,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: