Denis Brînzan, cu mască pe teren, fără mască pe bancă

Căpitanul echipei Pandurii, Denis Brânzan, se antrenează normal cu echipa de la reluarea pregătirilor, dar nu a evoluat până acum în nici un joc amical. Medicul care a efectuat operaţia  la Timişoara i-a recomandat o mască specială pentru jocuri, astfel că fundaşul a stat pe bancă la primele două meciuri amicale.

Deşi e jucător de bază pentru Pandurii şi echipa pierde mult în absenţa sa, până acum nu s-a făcut nimic pentru a se achiziţiona masca necesară şi, cel mai probabil, nici la amicalul cu Flacăra Horezu de sâmbătă nu va putea evolua. Jucătorul a precizat că abia pe data de 14 februarie este programat pentru a i se lua măsurile pentru mască şi speră ca aceasta să ajungă până pe data de 24 februarie, când a fost programat primul meci oficial din acest an.

„Din punct de vedere fizic sunt bine, cred că sunt la acelaşi nivel cu colegii mei care au mai jucat trei meciuri în plus faţă de mine. M-am antrenat normal şi cred că o să joc de la primul meci dacă voi primi masca pentru faţă până atunci. La antrenamente mă pregătesc normal, dar la meciurile amicale nu am intrat de teamă să nu mă lovesc din nou. Doar la antrenamente pot să intru şi antrenamente mai uşoare, fără contact, mă mai feresc şi joc doar când am mingea“,  a declarat Brînzan.

Acesta a primit recomandarea de la medicul care l-a operat să nu joace fără acea mască: „Domnul doctor Serban Talpoş de la clinica din Timişoara mi-a spus că acea mască îmi garantează protecţia şi o să fiu nevoit să joc cu ea până în vară şi nu vor fi probleme. Din vară, după următoarea operaţie, cred că va fi nevoie de o altfel de mască pentru că trebuie să îmi protejeze şi piramida nazală unde voi fi operat. E posibil să o folosesc şi pe aceeaşi, dar depinde cât de bine mă va proteja. După ce se încheie campionatul sunt din nou programat pentru operaţie şi, practic, nu voi mai avea vacanţă de vară”.

Denis Brînzan este cel mai longeviv jucător al pandurilor, a crescut practic la Pandurii şi aici s-a format ca fotbalist, jucând  de la opt ani pentru gorjeni: „Sunt unul dintre cei mai vechi jucători din lotul actual, joc de fapt la Pandurii de la vârsta de opt ani, când am venit la o grupă de copii. Sunt aici cred că de 14 ani, am prins toate perioadele la Pandurii şi când echipa mergea bine, în perioada cât a fost domnul Grigoraş antrenor aici, am avut şapte meciuri jucate la Liga I, apoi am jucat în perioada cât a fost antrenor Flavius Stoican încă şase luni dar, din păcate, echipa a retrogradat,  însă am rămas tot aici”.

Referindu-se la situaţia lui Brînzan, care e nevoit să stea pe bancă la meciurile amicale,  antrenorul Adrian Bogoi a  declarat că speră ca masca să sosească mai repede pentru a-l avea la dispoziţie pe fundaş:  “Brînzan face antrenamente normale, trebuie să-i procurăm o mască să intre şi la joc. Este un jucător de bază, îl pot folosi pe mai multe posturi, avem nevoie de el, ne încurcă puţin această situaţie, pentru că doream să-l folosesc de la începutul meciurilor de pregătire, dar să sperăm că o să vină cât mai repede. El trebuie să se pregătească, dar îi trebuie protecţie, eu sper ca acea mască să ajungă cât mai repede. Avem puţini jucători cu experienţă la nivel de ligă secundă, iar Brînzan este unul dintre ei, joacă constant de doi-trei ani şi este indispensabil în angrenajul echipei”.

Cert e că, la lotul actual, cu foarte mulţi jucători sub 20 de ani, Pandurii nu îşi poate permite să ţină pe bancă un jucător de valoarea şi experienţa lui Brînzan.

Pandurii va juca următorul meci amical sâmbătă, de la ora 11 cu Flacăra Horezu,  iar săptămâna viitoare va juca cu CSU Craiova 2 şi FCU Craiova.

Vizualizări: 797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: