A contestat în instanţă rezultatele unui concurs la Primăria Peştişani

Valeriu Hănţulie din Rovinari a contestat în instanţă rezultatele unui concurs organizat la Primăria Peştişani pentru ocuparea unor posturi de consilier. Bărbatul susţine în  plângere că în sala de examen a fost gălăgie şi concursul a început cu întârziere. Printre cei reclamaţi este şi primarul Florin Pavel, deşi acesta spune că doar a ştampilat şi semnat hârtia pe care au fost trecute rezultatele stabilite de comisie. Au fost daţi în judecată şi membrii comisiei, printre care se află şi un salariat al prefecturii Gorj.

În luna septembrie a acestui an, Primăria Peştişani a scos la concurs două posturi de consilieri debutanţi pe două compartimente, economic şi juridic, la care s-au înscris 16 candidaţi. La acea vreme niciunul dintre candidaţii la aceste posturi nu a reuşit să promoveze concursul. Unul dintre candidaţi, Valeriu Hănţulie din Rovinari, a contestat rezultatul, ca mai apoi să acţioneze în judecată comisia de concurs, din care a făcut parte şi un angajat de la Prefectura Gorj, dar şi pe primarul Florin Pavel. Acesta solicită anularea anunţului privind rezultatele şi recunoaşterea dreptului constând în reevaluarea lucrării scrise şi în recalcularea punctajului final.

Bărbatul a cerut în instanţă şi obligarea pârâţilor, in solidar, la repararea pagubei cauzate, dar şi să achite cheltuielile de judecată. „În urma concursului pentru ocuparea postului de funcţionar public pe care l-am susţinut în condiţii improprii (în sala de mese din cantina Grupului şcolar din localitate, în gălăgia făcută de elevii acestei unităţi în timpul recreaţiilor sau a orei de educaţie fizică) şi început cu întârziere de 30 de minute faţă de ora anunţată oficial, am fost declarat respins. Menţionez că atât modul de corectare a lucrării scrise, cât şi metoda aritmetică aplicată total greşit de acordare a punctajului final au dus la diminuarea cu cel puţin 40% a rezultatului final”, se arată în motivarea acţiunii de către Valeriu Hănţulie.

Pavel: M-a dat în judecată că am semnat afişajul

Primarul Florin Pavel spune că nu a avut nicio implicare în acest concurs, doar că a ştampilat şi semnat anunţul privind rezultatele finale. Edilul spune că nu îşi face griji în ceea ce priveşte această acţiune în instanţă. ”A luat 24 de puncte din 100, a contestat, i s-a respins la comisia de contestaţii. Din ce mi-a spus preşedinta comisiei din 5 subiecte are 2 la care nu a scris nimic şi acum dă în judecată membrii comisiei de concurs, nu şi cei din comisia de contestaţii, şi pe mine pentru că am semnat afişajul cu rezultatele la proba scrisă. Comisia nu are ştampilă. În instanţă nu are ce să se întâmple. În mod normal şi logic, o să i se respingă această acţiune. Se poate verifica, există dosarul, lucrarea, procesul verbal al comisiei de contestaţii”, a spus primarul din Peştişani. 

Cât despre locul în care a fost susţinut examenul, edilul a spus că „Sala este cantina. A fost aranjată cu bănci din şcoală pentru că fiind atât de mulţi nu aveam unde să îi ţinem. Trebuia să fie toţi la un loc, altfel se putea interpreta”.  Concursul a fost reluat în noiembrie, de această dată fiind înscrişi 26 de candidaţi. Niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să promoveze. La cel de-al doilea concurs, Valeriu Hănţulie nu a mai participat, spune primarul.

Vizualizări: 1,828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: