Născută în ziua de Crăciun, destin tragic după o căzătură din cireş

Daniela Abagiu este o tânără din comuna Stoina a cărei viaţă s-a schimbat complet în ziua de 13 iunie 2010. Dacă până atunci fata ducea absolut o viaţă normală, după această zi nefastă, tânăra a rămas condamnată într-un scaun cu rotile. La numai 24 de ani, vârstă pe care o va împlini exact în ziua de Crăciun, Daniela Abagiu visează să mai poată merge pe picioarele ei într-o bună zi. Destinul acestei tinere este cu atât mai tragic cu cât a fost părăsită de mamă pe când avea doar 10 ani. Tatăl tinerei, Doru Sabin Abagiu, i-a crescut singur pe cei doi copii ai familiei. Fratele Danielei este şofer pe tir în străinătate şi îşi ajută familia ori de câte ori ajunge în ţară.

Daniela Abagiu a fost condamnată în urmă cu patru ani să-şi petreacă restul vieţii într-un scaun cu rotile. Nu şi-a pierdut speranţa, este o tânără optimistă, veselă, care găseşte un motiv de zâmbet în cele mai simple lucruri. Asta şi pentru că a fost încercată de mică de greutăţile vieţii. La zece ani a fost părăsită de mamă fiind lăsată în grija tatălui care nu s-a dat înapoi de la a-i creşte, atât pe ea cât şi pe fratele mai mare cu câţiva ani.

Cea mai mare lovitură a vieţii a venit însă când tânăra avea doar 19 ani şi jumătate. O banală căzătură din cireş a ţintuit-o într-un scaun cu rotile. „Aveam 19 ani şi jumătate, m-am dus cu o prietenă la cules de cireşe aici în sat. Îmi amintesc că s-a rupt creanga şi am căzut pe spate. Iniţial, am încercat să mă ridic, dar am simţit că partea de sus se ridică iar partea de jos rămâne lipită de pământ. Am stat două ore pe loc până a ajuns salvarea care m-a dus la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Acolo am primit prima dată vestea cea rea, fractură de coloană. Am plecat la Bucureşti unde am rămas internată două luni şi jumătate”, a povestit Daniela.

Tânăra a suferit până în prezent trei intervenţii chirurgicale într-un spital din capitală dintre care două la coloană şi una la stomac. Din 2010 şi până în prezent face recuperări de trei ori pe an în Mangalia şi Bucureşti. Recuperarea, deplasările, cazarea sunt foarte costisitoare, iar tatăl abia face faţă cu cheltuielile. Cu toate astea a fost alături de fata lui în fiecare moment al vieţii acesteia, chiar şi atunci când fata, imobilizată fiind la pat, îşi făcea nevoile pe ea.

„Mama a zis că sunt blestemele ei”

Am găsit-o pe Daniela gătind pentru ea şi pentru tatăl ei. Amândoi ţin post în această perioadă. Daniela are credinţă şi se roagă mult să fie din nou pe picioarele ei. „Eu nu m-am născut aşa, ştiu cum eram înainte, ştiu ce înseamnă să mergi pe picioarele tale. Mi-a fost foarte greu să accept şi să mă obişnuiesc cu ideea, dar merg înainte. Tata a fost lângă mine zi şi noapte, a fost cu mine la recuperări, sunt dependentă de el şi încerc să-l ajut şi eu cât pot în gospodărie, mai gătesc, mai fac curat”, a mărturisit tânăra acum în vârstă de 24 de ani.

Alte fete visează la vârsta asta să-şi întemeieze o familie, să facă un copil. Daniela visează şi ea să devină întâi independentă. „Nu mă pot gândi acum la o familie, la copii, abia am grijă de mine”, a spus Daniela. Deşi greu încercată de viaţă, Daniela nu s-a bucurat nici măcar de sprijinul sau afecţiunea mamei. Femeia a plecat de acasă cu un alt bărbat dintr-o comună vecină pe când Daniela avea 10 anişori. Femeia a mai făcut copii şi cu bărbatul cu care a plecat însă şi copiii aceştia au fost abandonaţi într-un centru de plasament. „Eu aveam 10 ani, iar fratele meu 13 ani când a plecat ea de acasă. A plecat după alţi bărbaţi. Când a aflat ce s-a întâmplat cu mine a zis că sunt blestemele ei. Eu şi fratele meu am rămas cu tata. Fratele meu e şofer pe tir în străinătate şi vine acasă destul de des şi ne ajută”, a spus Daniela Abagiu.

Mai sunt câteva zile şi Daniela va sărbători împlinirea celor 24 de ani. Este născută chiar în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie. Va petrece, ca în fiecare an, în familie alături de tatăl şi fratele ei mai mare.

SPRIJIN

Primăria Stoina i-a acordat Danielei, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, un ajutor de urgenţă în valoare de 1.000 de lei. Reprezentanţii primăriei spun că şi anul trecut au fost alături de tânără cu aceeaşi sumă.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: